Osalla Vantaan liityntäpysäköintialueista ilmainen pysäköinti vaatii joukkoliikennelipun ma 13.1. alkaen

Liityntäpysäköintialue Leinelässä

Vantaan liityntäpysäköintialueet Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan juna-asemilla ovat jatkossa maksuttomia voimassa olevan joukkoliikennelipun haltijoille, mutta maksullisia muille. Muutos tulee voimaan maanantaina 13.1.

Muutokset liityntäpysäköintiasemille tehdään maanantaiaamupäivän aikana. Maksullisuus tulee voimaan siitä alkaen, kun uudet liikennemerkit on maanantain aikana asennettu.

Muutoksen jälkeen voimassa olevan HSL:n tai VR:n joukkoliikennelipun haltijat voivat pysäköidä mainituilla liityntäpysäköintialueilla 12 tuntia ilmaiseksi näyttämällä lippunsa pysäköintiautomaatin QR-lukulaitteelle tai matkakortinlukijalle ja syöttämällä automaattiin autonsa rekisteritunnuksen. Ilmaiseen pysäköintiin oikeuttavat HSL-kortin kausi- ja arvolippu, HSL:n ja VR:n mobiililippu (kerta- ja kausilippu) ja muu VR:n lippu. Lipun voi ostaa myös pysäköintiautomaatin yhteydessä olevalta kortinlukijalta. Automaatista saa lipukkeen, mutta sitä ei tarvitse viedä esille autoon, sillä pysäköinninvalvonta näkee pysäköintioikeuden sähköisesti automaattiin syötetyn rekisteritunnuksen perusteella.

Ilman joukkoliikennelippua pysäköinti maksaa jatkossa viisi euroa. Myös tässä tapauksessa enimmäispysäköintiaika on 12 tuntia. Maksun voi suorittaa joko maksukortilla pysäköintiautomaatilla tai Easyparkin, Parkmanin, eParkingin tai Moovyn mobiilisovelluksilla.

antaan muilla liityntäpysäköintialueilla pysäköinti on edelleen maksutonta kaikille.

Lue lisää muutoksesta

Julkaistu: 10.1.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter