Ekokompassi-sertifikaatti yhdeksälle vantaalaiselle toimijalle

Vantaan kaupunki jakoi 18.12. yhdeksälle toimijalle Ekokompassi-sertifikaatin, joka tukee pieniä ja keskisuuria yrityksiä ottamaan käyttöön ja kehittämään ympäristöystävällisiä toimintamalleja. Sertifikaatti kertookin sitoutumisesta oman toiminnan ympäristövaikutusten pienentämiseen.

Viisi toimijaa sai sertifikaatin ensimmäistä kertaa, muilla kyseessä oli seuranta-auditointi. Ensimmäistä kertaa sertifikaatin saivat Scandicform, Besku Logistics, Vantaan tilapalvelut Vantti oy, Kulttuuritalo Martinus sekä Rittal Oy. Tikkurila festivaalilla, H&A Siivouspalvelulla, Tikkurilan Painolla ja Hakonen Solutionsilla Ekokompassi on jo ollut aiemmin käytössä.

– Haluan kiittää näitä Ekokomppassin saajia hienosta työstä ympäristön hyväksi ja toivon, että se jatkuu yhtä menestyksekkäästi tulevina vuosina. On yhä tärkeämpää tietää, kenen kanssa toimimme ja keneltä ostamme palveluja. Ekokompassi-sertifikaatin saavuttaneet organisaatiot viestivät ostopäätösten tekijöille ja kuluttajille, että he huolehtivat ympäristövastuustaan, kiittelee sertifikaatit luovuttanut kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Vantaan tilapalvelut Vantti Oy:lle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti nyt ensimmäistä kertaa. Ympäristövastuutyö ja sen kehittäminen ei suinkaan lopu sertifikaatin saamiseen.

– Tästä se työ oikeastaan alkaa. Meillä on noin 1 000 työntekijää ympäri Vantaata, ja ympäristövastuun juurruttaminen jokaisen työn arkeen ei aina ole helppoa. Keinoja siihenkin onneksi Ekokompassin avulla löytyy, kertoo Vantin ympäristövastaava, palveluasiantuntija Tiia Vainio.

Jo noin 250 toimipaikkaa kehittää ympäristötyötään Ekokompassin avulla. Ekokompassi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kehittämä palvelu, jota koordinoi Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos OY. Tutustu tarkemmin Ekokompassin sivuilla.

Julkaistu: 19.12.2019 
(muokattu: )