Lucia sprider ljus och glädje under årets mörkaste tid

Luciakröning i Virta-kyrkan
Vanda Lucia Naomi Nordstedt kröntes av stadsstyrelsens ordförande Sari Multala. Bild: Erik Marttinen.

Idag firas luciadagen och Vanda Lucia Naomi Nordstedt med tärnor uppträder på flera olika håll i staden. Välkommen att njuta av julmusik och trevlig stämning!

Luciatraditionen har alltid varit viktig för Naomi Nordstedt och i år är det hon själv som fått sätta på sig den gröna kransen med de vackra ljusen.
─Luciatraditionen är både stämningsfull och mysig och jag ser framemot den varje år. Lucia piggar upp under årets mörkaste tid och det känns fint att få sprida glädje till andra. Och så får man ju också själv mycket glädje tillbaka då man gör andra glada!

Naomi Nordstedt är uppvuxen på Gotland, men har bott och jobbat i västra Vanda i flera år. Sedan drygt ett år tillbaka arbetar hon vid Mårtensdals skola och trivs bra. Musiken har alltid varit en viktig del av Nordstedts vardag och hon har sjungit i olika körer under många års tid.

Nordstedt har varit med i flera luciatåg, både i Sverige och i Finland. I Vanda får årets Lucia enligt tradition själv välja en egen solosång att sjunga under kröningen. För Nordstedt var valet enkelt och under kröningen var det Per-Erik Moraeus låt Koppången hon uppträdde med.
─Koppången har alltid spelats mycket hemma hos oss och jag har lyssnat mycket på den tillsammans med min mamma. Den har inte tidigare varit luciasång i Vanda heller, och det är ju alltid kul att ha något nytt att bjuda på!

Se Luciatåget och njut av vacker musik

Lucia fick sin krona under Vanda musikinstituts julkonsert onsdagen den 11.12 i Myrbacka Virta-kyrka, men än hinner man se Lucia med tärnor.

Fredag 13.12 uppträder Lucia med följe på Dickursby bibliotek kl. 10.30, på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 16.30 och kl. 18 i köpcentret Jumbo. Också under helgen har man chansen att se luciatåget. Lördag 14.12 kl. 12 besöker Lucia Restaurang Backas och dess juliga evenemang Puimalan joulumaa och klockan 18 uppträder Lucia med tärnor under Ljus i mörka tider -konserten i Helsinge kyrka S:t Lars. Söndag 15.12 kl. 12 besöker Lucia med följe Puimalan joulumaa.

Lucia med tärnor besöker dessutom olika servicehus och Folkhälsanhuset i Vanda.

Julkaistu: 13.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter