Ötökkävalokuvakilvan voitto ratkesi – parhaat kuvat esillä opistotalon näyttelyssä

Jukka Ahti Immenkorento

Ötökkävuoden kuvakisan voittajat on valittu. Kisassa oli kaksi sarjaa: digikuvat ja Instagram-kuvat. Yhteensä kilpailuun osallistui 498 kuvaa, joista 246 osallistui digikuvasarjaan ja 252 Instagram-sarjaan.

Kisassa parhaiten menestyneistä kuvista on koostettu valokuvanäyttely, joka on esillä Vantaan aikuisopiston opistotalolla, osoitteessa Lummetie 5. Näyttely jatkuu 1.11. asti.

Digikuvasarjan voiton vei Jukka Ahti kuvallaan immenkorennosta. Instagram-sarjan voitti Marjo Kamila kuvallaan kastepisaroiden peittämästä kärpäsestä. Yhtenä tuomareista toiminut Kai Hypén Vantaan Fotokerhosta kertoi, että voittajien valinnassa painoivat kuvien tarkkuus, omaperäisyys ja värit. Voittajien lisäksi molemmissa sarjoissa palkittiin toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet kuvat. Lisäksi digikuvasarjassa myönnettiin kunniamaininta ja Instagram-sarjassa palkittiin eniten tykkäyksiä saanut kuva.

Kisan suosituin kuvauskohde oli perhoset, joiden kuvia tuli yhteensä 116. Toinen kuvaajien suosikkiaihe oli kovakuoriaiset, joita oli yhteensä 78 kuvassa. Parhaiten kisassa menestyivät sudenkorentokuvat. Niitä on palkittujen joukossa kolme, vaikka kuva-aiheena sudenkorento oli digikuvasarjassa vain 19 ja Instagram-kuvissa 14 tapauksessa. Niin ikään vesielementti toimi tehokkaasti: molempien sarjojen voittajakuvassa ja digikuvasarjan kunniamaininnan saaneessa kuvassa kohdetta peittävät kimmeltävät kastepisarat.

Kuvakisan järjestivät yhteistyössä Vantaan ympäristökeskus ja Vantaan Fotokerho. Voittajat ja kunniamaininnan saaneet palkittiin valokuvausliikkeen lahjakorteilla. Kuvakisa oli osa Vantaan ötököiden teemavuoden ohjelmaa.

Kilpailun suojelijana toimi kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, ja voittajat valitsi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

Digikuvasarjan otokset ovat esillä painettuina kuvatauluina Vantaan opistotalon ensimmäisen kerroksen käytävässä, Instagram-sarjan parhaat kuvat sähköisellä näytöllä opistotalon aulassa. Näyttelyä pääsee katsomaan arkisin klo 9-15 ja myös muina aikoina silloin, kun opistolla on kursseja eli ovet ovat auki. Arkisin iltakursseja on usein klo 20 asti.

Kuva: Digikuvasarjan voittokuva, Jukka Ahti, Immenkorento

Julkaistu: 16.10.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter