Vaskivuoren lukion Annie-musikaali on siloittelematon, kantaaottava ja moderni

Vaskivuoren lukion Annie-musikaalista. Kuva Tomi Hämäläinen

“Tomorrow, tomorrow, I love ya, tomorrow. You’re always a day away.”

Eriarvoisuuden ja yksinäisyyden kaltaisia aina ajankohtaisia teemoja käsittelevä klassikkomusikaali Annie saa ensi-iltansa Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa 9. tammikuuta 2020. Riina Salmen ohjaamassa musikaalissa lavalle nousee yli 70 Vaskivuoren lukion opiskelijaa.

”Nuorten osaaminen on todella kovatasoista, ja tekemisen halu ja into näkyy kaikessa. On iso ilo ohjata ihmisiä, jotka oikeasti haluavat paneutua ja tehdä parhaansa”, Salmi kertoo.

Musikaali on perinteinen, mutta työryhmän on yllättänyt lukuisten ajankohtaisten teemojen näkyminen tekstissä ja näyttämöllä. "Ryhdyin jo ennen harjoituskauden alkua miettimään materian ja inhmillisyyden merkitystä; niiden vastakkainasettelua ja keskinäistä suhdetta. Näytelmässä nousee vahvasti esille eriarvoisuus, mutta ehdottomasti myös välittäminen. Toivoisin, että näytelmä herättää kysymyksen siitä, millä asioilla on, voi olla, tai pitäisi olla arvoa”, Salmi pohtii.

Ammattilaisvetoinen amatööriteatteri sallii rohkeita ratkaisuja. Vaskivuori ei ole tekemässä musikaalista Broadway-kopiota vaan omannäköistä tulkintaa. ”Sellaisia rajoitteita, joita ehkä muualla olisi, ei nyt ole ja se antaa ihan erilaisen luovuuden ja tekemisen mahdollisuuden. Esimerkiksi Annien löytökoirana Sandyna nähdään perinteisen kultaisen noutajan sijaan ranskanbulldoggi, ja koirahan on aivan ihana!" Salmi jatkaa.

”It’s a hard-knock life!”

Annie-musikaali kertoo kovatahtoisen orpolapsen tarinan. Annie (Venla Malinen) asuu alkoholisoituneen neiti Hanniganin (Stella Lappalainen) johtamassa orpokodissa New Yorkissa. Annie karkaa Hanniganin hyppysistä, ja seikkaillessaan kaduilla hän törmää ihastuttavaan koiraan, jonka nimeää Sandyksi. Kaupungin toisella laidalla asuu miljonääri – ei, vaan miljardööri Oliver Warbucks (Onni Aflatuni). Kiillottaakseen imagoaan Warbucks ottaa Annien luokseen joulun ajaksi. Kartanon yltäkylläisyyksien ympäröimänäkin Annie ajattelee tauotta vanhempiaan, ja yllättävä ystävyys johdattaa hänet etsimään tietään takaisin heidän luokseen...

Annie-musikaalin tarina sijoittuu 1930-luvun New Yorkiin, mutta kuten kaikki klassikkomusikaalit, puhuttelee Annie nykyäänkin. Vaskivuoren moderni tulkinta Anniesta on siloittelematon ja kantaaottava. Tarina kertoo välittämisestä, ystävyydestä ja kamppailuista eriarvoisuuden kanssa.

Charles Strousen säveltämää ja Martin Charninin kirjoittamaa Annie-musikaalia on esitetty Broadwaylla vuodesta 1977.

Vaskivuoren lukion musikaalit ovat jo käsite

Ammattilaisvetoisia musikaaleja on tehty Vaskivuoressa jo vuodesta 1991. Lukion musikaalit ovat Suomen parhaiten satsattua ammattiohjattua nuortenteatteria, ja niiden suosio on mittava. Esimerkiksi viime vuonna kaikki 14 näytöstä myytiin loppuun.

Annie-musikaalissa lavalla näyttelee, laulaa, tanssii ja soittaa yli 70 Vaskivuoren lukion opiskelijaa. He ovat aloittaneet harjoitukset teatterin ammattilaisten kanssa elokuussa.

Annie 9.–19.1.2020 Kulttuuritalo Martinuksessa

Ohjaus: Riina Salmi
Musiikinjohtaja: Matti Suomela
Koreografia: Lotta Wichmann

Näytökset: to 9.1. klo 19 (ensi-ilta) / pe 10.1. klo 19 / la 11.1. klo 13 / su 12.1. klo 13 / ti 14.1. klo 19 / pe 17.1. klo 19 / la 18.1. klo 13 ja 19 / su 19.1. klo 13

Koululaisnäytökset: ma 13.1. klo 13 / ti 14.1. klo 13 / ke 15.1. klo 13 / to 16.1. klo 13 / pe 17.1. klo 13

Liput myynnissä nyt:

  • Ennakkoliput vaskivuorenesitykset.fi-sivulta
  • Normaalihintainen lippu 29€, alennushintainen lippu 17€
  • Perhelippu (2 aikuista ja 2 alle 16-v. lasta) 80€
  • Koululaisnäytöksiin (vain ennakkoon, min. 8 lippua) 7€/lippu + laskutuspalkkio 5€/ tilaus
  • Liput ovilipunmyynnistä saman päivän näytökseen tuntia ennen esityksen alkua 32€/ 20€

vaskivuorenesitykset.fi
Instagram: @vaskivuorenesitykset
Vaskivuoren esitykset Facebookissa
Annie-esityksen Facebook-tapahtumasivu

Julkaistu: 14.10.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter