Menokavereista ystäviksi

Menokaveri on vapaaehtoinen, joka rohkaisee liikkumista arkailevia ulkona liikkumiseen. Yhteisen tekemisen tavoitteena on tutustua lähiympäristöön ja esimerkiksi julkisten liikennevälineiden käyttöön. Menokaverin tukemana aiemmin jännittäneet tilanteet on helpompi kohdata ja apu on aina lähellä, jos sitä tarvitsee.

Leena Klem ja Katariina Koskinen ovat olleet Menokavereita reilun vuoden ja nyt parivaljakon yhteiset retket ovat tuottaneet hedelmään. Kehitys on ollut silminnähtävää ja Leena ei ole enää tarvinnut Katariinan apua ulkona liikkumiseen.

- Julkiset kulkuneuvot ovat tulleet tutuiksi ja uskallan nykyään liikkua ulkona yksin ilman rollaattoriakin.

Parantuneen liikuntakyvyn lisäksi yhdessä vietetyt hetket ovat antaneet uuden ystävän, toteaa Klem. Vaikka parivaljakon Menokaveruus tuleekin päätökseen ei yhteydenpito pääty kaksikon väillä.

- Olemme silloin tällöin tapaamisten välillä soitelleet ja kertoneet kuulumisia. Meistä on tullut ystäviä, joten ehdottomasti jaamme kuulumisiamme myös jatkossa ja käymme kahvittelemassa yhdessä, jatkaa Koskinen.

Vapaaehtoistyötä Koskinen suosittelee kaikille kiinnostuneille. Menokaveri-toimintaan oli helppo lähteä mukaan, eikä se vaatinut paljon. Yhteisillä retkillä koetut onnistumiset ja jaetut tarinat ovat ehdottomasti vapaaehtoisena olemisen suola.

- Palkitseva hetki oli edellinen tapaamisemme, kun vietimme päivän Korkeasaaressa. Toimintaa aloittaessamme puhuimme, että olisi kiva käydä siellä ja matkustaa matkat lautalla. Leenan toimintakyvyn parannuttua se olikin mahdollista toteuttaa, vaikka silloin alussa emme ehkä olisi uskoneet.

Tietoa menokaveruudesta:

  • Menokaveri tukee ikäihmisten ja muiden apua kaipaavien liikkumista sekä opastaa heitä joukkoliikenteen käyttämisessä.
  • Mukaan voi tulla myös nuoria, joilla on liikkumisen haasteita
  • Menokaverit ovat tehtävään perehdytettyjä vapaaehtoisia, joille maksetaan pientä korvausta.

Jos haluat kaveriksi tai tarvitset kaveria, ota yhteyttä!
040 671 2501 / 043 827 2960
menokaveri@vantaa.fi

Julkaistu: 30.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter