Hyvää koulupäivää kaikille opintiensä aloittaville

Havukosken koulu

Koulut alkavat taas elokuussa, ja moni astuu opintielle ensimmäistä kertaa. Kesäloman jälkeen Vantaalla aloittaa ensimmäisen luokan yhteensä noin 2600 uutta peruskoululaista ja esiopetuksessa aloittaa noin 2700 lasta. Lisäksi opiskelut aloittaa noin 1200 lukiolaista. Variaan hyväksyttiin yhteishaussa noin 850 uutta opiskelijaa.

Kesälaitumilta suomenkieliseen esi- ja perusopetukseen sekä lukioon palataan torstaina 8.8., ruotsinkieliseen tiistaina 13.8. Variassa uudet opiskelijat aloittivat opiskelunsa pääsääntöisesti kaksiviikkoisella perehdytys- ja suunnittelujaksolla 5.8.

Suomenkielisessä perusopetuksessa ja lukiossa syyslomaa vietetään viikolla 42, 14.-18.10., ruotsinkielisessä taas 17.-18.10. Variassa loma-ajat määräytyvät henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Katso koko lukuvuoden työ- ja loma-ajat.

Havukosken koulu aloittaa peruskorjatuissa tiloissa

Havukosken koulussa lukuvuosi alkaa uudistetussa ympäristössä. 31-vuotias rakennus peruskorjattiin ja koulupiha uusittiin henkilökunnan ja oppilaiden toiveita kuunnellen. Tuloksena syntyi erilaisen oppimisen mahdollistava koulu, jonka ympäristöstä löytyy myös kaikille lähiseudun asukkaille tarkoitettua yhteistä tilaa.

”Uudet tilat mahdollistavat hirveän paljon. Koulussa on paljon erilaisia tiloja erilaisille oppijoille. Käytävätilaa on vähemmän ja luokkahuoneet ovat suurempia. Lisäksi koulusta löytyy itsenäisen työskentelyn tiloja”, rehtori Arto Martikainen kertoo.

Uudenlaiset tilat tuovat mukanaan muutoksia opetuksen kulkuun, ja oppiaineet järjestäytyvät uudella tavalla.

”Koulusta löytyy oma Art House -alue käsityölle, kuvataiteelle ja teknologiaopetukselle. Lisäksi tilat mahdollistavat aiempaa paremmin muun muassa matematiikan opetuksen vaikka samanaikaisesti koko luokka-asteelle. Myös auditoriota on muutettu isosti”, Martikainen luettelee.

Asukkaille järjestetään kyläjuhla syksyn alussa. Martikainen toivoo, että koulun piha löytäisi mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan Havukosken asukkaista, jotta sille olisi käyttöä myös iltaisin. Monipuolinen pihaympäristö tarjoaa erilaisia aktivoivia virikkeitä.

”Toivon, että asukkaat ottavat pihatilan omakseen. Suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon oppilaiden ja henkilökunnan toiveet. Pihalla on pieni trampoliini, parkouralue, kuntosalilaitteita ja monitoimikenttä, jota voi käyttää eri urheilulajeissa, kuten koripallossa. Lisäksi pihalta löytyy kiipeilyteline, joka oli oppilaiden harras toive”.

Julkaistu: 6.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter