BRQ Vantaa Festival – lumoavia säveliä hoveista ja holvien alta

Barocco Boreale / Kuva: Meeri Pulakka
Barocco Boreale / Kuva: Meeri Pulakka

BRQ Vantaa Festival tarjoaa yleisölle taas 5.–11.8. vanhan musiikin helmiä upeiden tulkitsijoiden esittäminä. Festivaali järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa.

BRQ Vantaa Festivalin juhlavuoden ohjelmisto on oivallinen esimerkki festivaalin tavaramerkeistä: luvassa on kiinnostava, kansainvälinen ja runsas kattaus taidokasta menneiden vuosisatojen musiikkia, jolle Helsingin pitäjän kirkonkylän miljöö antaa erinomaiset puitteet.

Festivaaliviikko kokoaa Vantaalle muusikoita ympäri Eurooppaa. Ranskalais-yhdysvaltalainen Justin Taylor saanut nuoresta iästään huolimatta jo kasapäin tunnustusta kilpailuvoitoista palkintoihin ja ylistäviin levyarvioihin. Nyt myös Vantaalla päästään kuulemaan, kuinka virtuoosimaisesti miehen cembalo soikaan.

Kansainvälisissä esiintyjäkaartissa on myös muita Suomessa ensimmäistä kertaa konsertoivia taitureita, kuten barokkiluuttua soittava Claire Antonini ja vanhan musiikin huippulauluyhtye Gothic Voices.

Luvassa on monenlaista harvinaista herkkua

BRQ Vantaa Festival tuo pääkaupunkiseudulle myös harvinaisia vieraita Pohjanmaalta, kun Barocco Boreale -yhtye konsertoi ensi kertaa näin etelässä. Yli kymmenhenkisen kokoonpanon korkeatasoinen musiikki valloittaa mukaansatempaavalla ja iloisella otteellaan. Pyhän Laurin kirkossa yhtye esittää hollantilaisen kreivi Unico Wilhelm van Wassenaerin jousikonserttoja.

Elokuisessa illassa kuullaan myös esimerkiksi varhaista välimerellistä musiikkia espanjalaisen Capella de Ministers -yhtyeen esittämänä sekä taivaisia sointuja virolaiselle kanteleelle sovitettuina. Lisäksi selviää, miltä kuulostaa ranskalaisten ylhäisönaisten 1700-luvulla suosima heleä-ääninen pardessus de viole.

Ohjelmassa on myös maksuttomia konsertteja

Festivaalin avajaispäivänä 5.8. klo 16–16.45 ja 17–17.45 Vantaan taidemuseo Artsissa (Paalutori 3, Myyrmäki) on kaksi Lepohetki-konserttia, joihin on vapaa pääsy.

Konserteissa nuoren polven cembalisti Lauri Honkavirta tutkailee kosketuksen eri merkityksiä. Musiikista nautitaan joogapatjoilla makoillen. Patjan voi halutessaan lainata myös paikan päältä. Mukaan kannattaa ottaa oma pieni tyyny.

Lisäksi BRQ Vantaa Festival on mukana Helsingan keskiaikapäivässä. Lauantaina 10.8. klo 11–12 Helsingin pitäjän kirkonkylän Pappilan puistossa järjestetään maksuton piknik-konsertti. Esiintymässä on keskiaikaista musiikkia soittava duo All boys.

Tutustu ohjelmaan: brq.fi

Julkaistu: 29.7.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter