Vantaan kaupunkipyöräkausi alkaa 17. kesäkuuta

Vantaan kaupunkipyöräpalvelu käynnistyy 17. kesäkuuta. Vantaan palvelulle avataan silloin erillinen rekisteröitymispolku osaksi HSL:n kaupunkipyöräsivustoa osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyorat/vantaa.

Vantaan kaupunkipyörä on kolmivaihteinen peruspyörä, jossa on etukori ja käsijarrut. Pyörän runko on väriltään valkoinen. Vantaan kaupunki toimittaa pyöräasemille kaaritelineet. Jokaiselta asemalta löytyy myös keltaisella kaupunkipyöräsymbolilla merkitty infotaulu, jossa on ohjeita käyttäjälle.

”Uudentyyppisen palvelun käyttöönotossa on paljon tekemistä ja se vaatii yhteistyötä monen toimijan kanssa. Kaikkien osapuolten tavoitteena on helppokäyttöinen kaupunkipyöräpalvelu, joka sujuvoittaa niin asukkaiden kuin vierailijoiden liikkumista Vantaalla”, sanoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

”Alkuperäisenä tavoitteena oli ottaa palvelu käyttöön 3.6., mutta viime metreillä jouduimme toteamaan, että kaikki yksityiskohdat eivät valmistu ajoissa. Päätimme ottaa kahden viikon aikalisän varmistaaksemme, että palvelu on kaikilta osin toimiva,” Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Heikki Alkila toteaa.

Vantaan kaupunkipyörien pääyhteistyökumppaniksi Alepa

Vantaan kaupunkipyöräpalvelun pääkumppaniksi saadaan HOK Elannon Alepa-ketju, joka on alusta asti ollut myös Helsingin ja sittemmin Espoon kaupunkipyöräpalvelun kumppanina. Kumppanin rahoituksen avulla kaupunkipyöräpalvelun kustannukset voidaan pitää kohtuullisena sekä kaupungille että palvelun käyttäjille. Kumppanin ilme näkyy sekä pyörissä että pyöräasemilla.

”Iloitsemme suuresti siitä, että Alepa saa olla pääyhteistyökumppanina Vantaan kaupunkipyörissä. Tämän myötä Vantaan, Helsingin ja Espoon katukuvassa liikkuu kesällä peräti 4 450 Alepa-fillaria. Osuuskauppana meidän keskeisenä tehtävänämme on kehittää ja edistää toimialueemme ihmisten palveluja, hyvinvointia sekä arjen mukavuutta. Alepa-fillarit ovat nopea, kaupunkilainen, nuorekas ja ekologinen kulkuväline, ja sopivat siksi meidän brändiimme erinomaisesti”, toteaa Alepan ketjujohtaja Merja Mustonen.

Vantaan kaupunkipyörien avajaisia vietetään 18.6. klo 15.30–18 Myyrmäessä. Ohjelmassa on lyhyitä puheenvuoroja kaupunkipyörien yhteistyökumppaneilta, tarjoilua, arvontoja sekä yllätysesiintyjä. Vantaan pyöriin pääsee tutustumaan jo etukäteen Tikkurilankosken padon purkujuhlassa 3.6. sekä Kivistön karnevaaleissa 9.6.

Koko kausi maksaa ensimmäisenä vuonna 25 euroa

Pyöriä tulee tuhat kappaletta sadalle kaupunkipyöräasemalle. Asemat sijoitetaan keskusta- ja työpaikka-alueille Tikkurilan, Koivukylän ja Aviapoliksen sekä Myyrmäen, Martinlaakson ja Kivistön alueille. Vantaan palvelusta maksetaan oma käyttömaksu, eikä pyöriä voi käyttää ristiin Helsingin ja Espoon järjestelmän kanssa.

Palvelun rakentamisen ja siihen liittyvien viiveiden vuoksi ensimmäinen kausi päästään aloittamaan tänä vuonna vasta juhannusviikolla. Kausi päättyy lokakuun lopussa. Koko kauden hinta on lyhyemmästä kaudesta johtuen 25 euroa. Jatkossa kausi alkaa huhtikuussa, jolloin koko kauden hinnaksi on suunniteltu 30 euroa. Päivän käyttöoikeus maksaa 5 euroa ja viikon 10 euroa. Kuhunkin tuotteeseen sisältyy valitun käyttöoikeuden ajan rajaton määrä korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja. Yli puolen tunnin yhtäjaksoisesta pyörän käytöstä veloitetaan lisämaksua 1 euro seuraavilta puolituntisilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia.

Koko kauden tuote tulee saataville vain HSL:n kaupunkipyöräsivustolle, päivä- ja viikkotuotteen voi ostaa sekä HSL:n verkkopalvelusta että CityBike Vantaan mobiilisovelluksella. Sovelluksella voi maksaa myös yksittäisestä matkasta minuuttiveloituksella. Matkan hinta muodostuu 1 euron aloitusmaksusta, jonka lisäksi veloitetaan 10 senttiä minuutilta.

Lue lisää kaupunkipyöristä ja niiden käytöstä HSL:n sivuilta

Julkaistu: 29.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter