Mies tutkii vyöhykekarttaa pysäkillä

HSL:n vyöhykelippu-uudistus tulee, oletko valmis?

Helsingin seudun liikenteen uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4. klo 4.30 alkaen. Nyt on aika hankkia tietoa uudistuksen tuomista muutoksista ja tarkistaa, että oma matkakortti toimii uudistuksen jälkeenkin.

Vantaan kauppakeskuksista saa tulevina viikkona tietoa vyöhykelippu-uudistuksesta. HSL:n asiantuntijat vastaavat kysymyksiin koskien uusien vyöhykkeiden rajoja, lippujen ostamista tai niiden hintoja. Lukijalaiteella voi kokeilla lipun ostamista uusien vyöhykkeiden käyttöliittymällä.

HSL:n vyöhykekiertueen ajat ja paikat Vantaalla:

  • Ti 9.4. klo 15-19: Myyrmanni
  • Ti 16.4. klo 15-19: Jumbo
  • To 25.4. klo 15-19: Dixi

Vanha, vihreä kortti maksutta uuteen 27.4. mennessä

Vanha matkakortti kannattaa vaihtaa ennen vyöhykeuudistusta siniseksi HSL-kortiksi tai ryhtyä käyttämään HSL-sovellusta matkojensa maksamiseen. Kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön ei matkoja voi enää maksaa vanhalla vihreällä matkakortilla.

Matkakortin voi vaihtaa maksutta uusien vyöhykkeiden käyttöönottoon asti kaikissa myyntipisteissä. Sen jälkeen kortin voi vaihtaa ainoastaan HSL:n tai kuntien palvelupisteessä ja vaihto maksaa tuolloin kuusi euroa.

Vanhalla matkakortilla olevat kausi ja arvo samoin kuin kaikki kortilla olevat muut tiedot, esimerkiksi tieto alennusoikeuksista, siirretään vaihdossa HSL-kortille. Uusi kortti toimii maksuvälineenä samalla tavalla kuin vanha.

Matkakortin voi vaihtaa HSL-kortiksi Vantaa-infojen lisäksi esimerkiksi R-kioskeilla, Prismoissa ja K-Citymarketeissa sekä useissa muissa kaupoissa ja kioskeissa. Paikat löytyvät verkosta HSL:n myyntipaikkahausta.

Kortin vaihto onnistuu ilman valtakirjaa tai henkilöllisyystodistusta. Kortin voi myös vaihtaa toisen puolesta, eli joku perheenjäsenistä voi vaihtaa perheen kaikki kortit kerralla.

Jos mobiilimaksaminen tuntuu korttia kätevämmältä, voit siirtyä HSL-sovelluksen käyttäjäksi. Sovelluksella voi tällä hetkellä ostaa aikuisten ja opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja.

HSL-tunnuskin kannattaa ottaa nyt käyttöön

Asiakas voi ottaa kortinvaihdon yhteydessä käyttöönsä HSL-tunnuksen, jotta hän pääsee jatkossa hyötymään monista uusista palveluista, joita HSL-kortille kehitetään. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset kohdennetut infopalvelut. Tunnus ei kuitenkaan ole välttämätön edellytys HSL-kortin käytölle.

Asiakkaan kannattaa HSL-kortin käyttöönotossa muistaa, että kortin numero muuttuu vaihdon yhteydessä. Tämä on syytä ottaa huomioon kaikissa niissä palveluissa, joihin kortinkäyttäjä on mahdollisesti numerolla rekisteröitynyt, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelu tai kulunvalvontajärjestelmät. Palveluihin on syötettävä uuden kortin numero.

Vihreälle matkakortille on myös saatettu kirjata erilaisia yritysten tarjoamia etuja, jotka eivät siirry automaattisesti HSL-kortille. Tällöin kortinkäyttäjän on otettava yhteyttä edun tarjoajaan ja selvitettävä, miten edut saa siirrettyä.

Julkaistu: 8.4.2019 
(muokattu: )