Vantaa aloittaa oman kortteliliigatoiminnan

Vantaan liikuntapalvelut perustaa harrasteurheilun kortteliliigan. Toiminnan pilottivaiheessa lajina toimii jalkapallo, jota pelataan futsalin säännöillä.

Ottelut alkavat toukokuussa neljällä eri pelipaikalla, joista jokaisessa pelataan yksi lohko.

Sarjaan osallistuminen on maksutonta, ja tavoitteena on saada mukaan esimerkiksi kaveri- ja työporukoita. Ilmoittautuminen alkoi huhtikuun alussa, ja joukkueita otetaan mukaan lohkoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhteensä sarjaan mahtuu 32 joukkuetta, kahdeksan kunkin pelipaikan lohkoon.

”Hyvässä porukassa on aina kiva urheilla ja pelata, joten lähtekää rohkeasti mukaan. Kortteliliigassa ei pelata hampaat irvessä, vaan pilke silmäkulmassa”, kannustaa liigan projektikoordinaattori Ossi Koskela.

Sarjakausi starttaa maanantaina 6. toukokuuta. Maanantaisin pelataan Hiekkaharjussa, tiistaisin Koivukylässä, keskiviikkoisin Korsossa ja torstaisin Myyrmäessä. Pelit pelataan pääsääntöisesti kello 17 ja 20 välillä. Jokaiselle joukkueelle tulee sarjassa vähintään seitsemän ottelua.

Otteluohjelmat julkaistaan viimeistään viikon 18 aikana. Lohkovoittajat etenevät finaaleihin, jotka pelataan maanantaina 24. kesäkuuta.

Alaikäraja toimintaan on 15 vuotta. Mikäli joukkueen kaikki pelaajat ovat alle 18-vuotiaita, joukkue tarvitsee täysi-ikäisen huoltajan tai joukkueenjohtajan.

Jatkossa kortteliliigatoimintaa laajennetaan mahdollisesti myös muihin lajeihin.

”Pilottivaiheessa on tarkoitus kerätä kokemuksia ja kehittää toimintaa. Syksyllä pelit jatkuvat ja lajikirjoa kasvatetaan kiinnostuksen mukaan”, Koskela päättää.

Lisätietoja kortteliliigan verkkosivuilla.

Julkaistu: 4.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter