International House Helsinki muutti ja laajensi maahanmuuttajien palveluja

Maahanmuuttajille alkuvaiheen palveluja tarjoava IHH avasi ovensa 3.4. uusissa tiloissa Sörnäisissä osoitteessa Lintulahdenkuja 2. Palvelu on avoinna arkisin kello 9–16.

IHH tarjoaa valtaosan maahanmuuttajien tarvitsemista alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalveluista saman katon alta. Henkilöasiakaspalvelu on suunnattu kaikille hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. Lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Palvelun avulla on onnistuttu nopeuttamaan ja helpottamaan maahan saapuvien alueelle asettautumista sekä työn aloittamista. Työntekijä saa IHH:sta suomalaisen henkilötunnuksen sekä tarvitsemansa muut alkuvaiheen neuvonta- ja viranomaispalvelut nopeasti ja vaivattomasti saman käynnin aikana.

Muuton yhteydessä IHH-kokonaisuus laajenee muun muassa EU-kansalaisten rekisteröintipalvelulla. Oleskeluoikeuden rekisteröinti tapahtuu ajanvarauksella, jonka voi tehdä verkossa Maahanmuuttoviraston sivulla. IHH-toimintaan osallistuvat lisäksi muun muassa Uudenmaan maistraatti, Verohallinto, Kela sekä Uudenmaan TE-toimisto.

Tutustu tarkemmin palveluihin: www.ihhhelsinki.fi

Julkaistu: 4.4.2019 
(muokattu: )