Kaupunkipyörät aloittavat Vantaalla kesäkuussa

Vantaan kaupunkipyörät saapuvat kaupunkiin 3. kesäkuuta. Pyöriä tulee 1000 kappaletta noin 100 eri kaupunkipyöräasemalle. Asemia tulee keskusta- ja työpaikka-alueille Tikkurilan, Aviapoliksen, Myyrmäen, Kivistön ja Koivukylän suuralueilla, eli laajemmalle alueelle kuin alun perin suunniteltiin. Kaupunkipyöräkausi kestää 31.10. saakka.

Käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n kaupunkipyöräsivustolla, ja pyörien käyttöönotto ja palautus tapahtuu HSL:n matkakortin ja mobiilisovelluksen avulla. Pyörien käyttöoikeuden voi lunastaa koko kauden ajaksi, viikoksi tai päiväksi. Lisäksi mobiilisovelluksella on mahdollista maksaa myös yksittäisestä matkasta. Kuhunkin tuotteeseen sisältyy valitun kauden aikana rajaton määrä korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja. Vantaan kaupunkipyörien käyttäjäksi rekisteröityminen tuodaan osaksi HSL:n kaupunkipyöräsivustoa myöhemmin keväällä.

Kyseessä on eri järjestelmä kuin Espoossa ja Helsingissä, eikä pyöriä voi käyttää ristiin näiden kahden järjestelmän välillä. Vantaan kaupunkipyöräjärjestelmän käyttö ei sisälly Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien kausimaksuun, vaan siitä maksetaan erillinen maksu.

Kaupunkipyörien asemaverkostosta, maksuista ja muista käytännön asioista tiedotetaan kevään aikana hyvissä ajoin ennen pyörien käyttöönottoa.

Julkaistu: 14.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter