Osakkuus Suomirata-hankeyhtiössä kaupunginhallituksen käsittelyyn

Vantaan kaupunginhallitus käsittelee 4. maaliskuuta Vantaan kaupungin osakkuutta Suomirata-hankeyhtiössä.

Suomirata-hankeyhtiön osakkaat sitoutuvat suunnittelemaan Helsingin rautatieaseman – Helsinki-Vantaa lentoaseman – Tampereen rautatieaseman välisen ratayhteyden niin, että matka-aika on Helsingin ja Tampereen välillä enintään yhden tunnin. Hankkeeseen osallistuvien on edistettävä ratayhteyden rakentamisen edellyttämää yleis- ja ratasuunnittelua sekä kaavoitusprosesseja omalta osaltaan.

Alueiden ja seutujen saavutettavuus on Suomen kilpailukyvyn ja menestyksen kannalta keskeistä. Suomirata olisi myös Vantaan kannalta strateginen hanke. Ratayhteyden ensimmäinen osuus, ns. lentorata, on Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravalle suunniteltu tunnelirata. Suora vaihdoton yhteys nopeuttaisi matkaa lentoasemalle ja helpottaisi pääradan kapasiteettiongelmia lentomatkustajien määrän jatkuvasti kasvaessa.

Vantaan kaupungin henkilöstökertomus 2018

Kaupunginhallitus käsittelee myös Vantaan kaupungin henkilöstökertomusta 2018 (asia 12). Viime vuonna toteutettiin Kunta10 -työhyvinvointitutkimus. Tulosten perusteella kaupunkitasolla työyhteisöt saavat hyvän arvion. Työyhteisöt ovat yhteistyökykyisiä, innovatiivisia ja antavat tukea esimiestyölle. Työpaikkojen ilmapiiri koetaan hyväksi.

Muita kokouksen aiheita

  • Vantaan elinvoima- ja vetovoimaohjelma 2019-2021
  • Hallintosäännön muuttaminen / Uusi Vantaa -organisaatiouudistuksen aiheuttamat muutokset osa 1
  • Asemakaavan muutos Myyrmäessä / Kuohukuja 1 - 3
  • Asemakaavan muutos Martinlaaksossa / Laajaniitynkuja 5

Kokouksen esityslistaan ja aiheisin voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 1.3.2019 
(muokattu: )