Hoitotarvikejakelu uudistuu -enemmän puhelinpalveluaikoja ja noutopisteitä

Vantaan kaupunki uudistaa hoitotarvikkeiden ja diabeteshoitovälineiden jakelua. Tavoitteenamme on helpottaa kuntalaisten asiointia lisäämällä tarvikkeiden noutopisteitä ja laajentamalla puhelinpalvelun aukioloaikoja.

Viime vuoden lopussa aloitimme hoitotarvikkeiden jakelun asiakkaille Postin pakettiautomaattien ja noutopisteiden kautta. Uudistuksen myötä saatiin kuntalaisille monta uutta noutopistettä eri puolille kaupunkia Koivukylän ja Myyrmäen terveysasemien jakelupisteiden lisäksi. Tarvikkeet voi hakea haluamastaan Postin jakelupisteestä kätevästi silloin kun itselle parhaiten sopii, esim. työmatkan tai kauppareissun yhteydessä. Tilausten nouto on mahdollista myös muualta Suomesta, esimerkiksi mökkikunnasta.

Seuraavaksi laajennamme puhelinpalvelun aukioloaikoja, kun hoitotarvikejakelun henkilökunta muuttaa 25.2. saman katon alle Koivukylän terveysasemalle Itä- ja Länsi-Vantaan hoitotarvikejakeluiden yhdistyessä. Samalla myös puhelinpalvelun valikko yksinkertaistuu. Hoitotarvikkeiden noutopiste säilyy kuitenkin Koivukylän lisäksi edelleen myös Myyrmäen terveysasemalla, mutta tarvikkeet pitää tilata etukäteen.

Maksuttomia hoitotarvikkeita jaetaan asiakkaille, jotka tarvitsevat pitkäaikaissairauden vuoksi jatkuvasti sairaanhoitotarvikkeita. Hoitotarvikkeita ovat esim. verensokeriliuskat, vaipat, avannetuotteet ja diabeteksen hoitoon tarkoitetut välineet. 

Hoitotarvikkeiden tilaus ja nouto

Hoitotarvikkeet voi tilata kätevästi sähköisesti www.vantaa.fi/hoitotarviketilaukset. Vantaan hoitotarvikejakelun numerosta 09 839 50020 voi tilata hoitotarvikkeita ja kysyä neuvoja arkisin klo 10–13. Palvelussa on takaisinsoittomahdollisuus.

Etukäteen tilatut tarvikkeet voi noutaa valitsemastaan Postin noutopisteestä silloin kun itselle parhaiten sopii tai Koivukylän tai Myyrmäen terveysaseman info-pisteestä arkisin. Katso noutoajat hoitotarvikejakelun sivulta: vantaa.fi/hoitotarvikejakelu.

Kaikki vantaalaiset voivat noutaa hoitotarvikkeita myös ilman etukäteistilausta hoitotarvikejakelupisteestä Koivukylän terveysasemalta ma–to klo 9–11. Hoitotarvikkeet saa mukaan, mikäli niitä on saatavilla. Jos tarvikkeita ei ole varastossa, tilauksen voi tehdä paikan päällä. Asioinnin sujuvoittamiseksi ja hoitotarvikkeiden oikea-aikaisen saannin varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin etukäteistilausta sähköisesti tai puhelimitse.

Liikuntarajoitteisille asiakkaille hoitotarvikkeet toimitettaan suoraan kotiin. Osa tuotteista, kuten vaipat ja avannetuotteet, toimitetaan jo nykyisin suoraan kotiin.

Vaativien diabeteshoitojen osaamiskeskus Tikkurilaan

Vaativamman tason diabetespotilaita hoidetaan nykyään Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla. Jotta vaativien diabeteshoitojen laatua ja saatavuutta voitaisiin parantaa sekä palvelun aukioloa laajentaa, Tikkurilaan tullaan perustamaan vaativan diabeteshoitojen osaamiskeskus. Vantaan kaupunginvaltuusto päätti asiasta talousarviokokouksessaan 12.11.2018 edellyttäen, että 1. ja 2. tyypin diabeteksen hoitoa annetaan jatkossakin myös kaikilla terveysasemilla.

Tikkurilan terveysaseman viereisen Tikkurilan kirkon työmaan aiheuttamien käytännön ongelmien vuoksi diabeteshoidot jatkuvat kuitenkin toistaiseksi entiseen tapaan Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla. Osaamiskeskuksen perustamisaikataulu Tikkurilaan selviää myöhemmin. Kun vaativien diabeteshoitojen osaamiskeskus perustetaan, myös Vantaan hoitotarvikejakelu siirtyy Koivukylän terveysasemalta Tikkurilaan.

Julkaistu: 18.2.2019 
(muokattu: )