Elätkö sairauden kanssa? Helmikuussa alkaa ryhmä, josta saat voimaa arkeen

Arkeen Voimaa -ryhmässä saat vertaistukea ja työkaluja pitkäaikaissairauden kanssa jaksamiseen.

Kaipaatko tukea ja voimavaroja oireiden ja arjen hallintaan tai haluatko tehdä ja ylläpitää myönteisiä muutoksia elämässäsi? Pitkäaikaissairaus hankaloittaa usein sairastuneen itsensä ja hänen läheistensä arjessa jaksamista.

Arkeen Voimaa -ryhmä on itsehoidon opintopiiri. Ryhmässä opetellaan ja harjoitellaan menetelmiä ja keinoja itsensä hoitamiseen, kuten

  • ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja
  • kivun ja uupumuksen hallintaa
  • omien tunteidensa ja ajatustensa hallintaa
  • terveellisiä elämäntapoja
  • oman toimintansa suunnittelua

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden arjen sujumista vaikeuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Arkeen Voimaa -ryhmästä saat ideoita ja voimaa tehdä pieniä myönteisiä muutoksia elämässäsi.

Arkeen Voimaa -ohjelma on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Toimintamalli kehitettiin USA:ssa, Stanfordin yliopistossa. Suomessa Arkeen Voimaa -toiminta käynnistettiin vuonna 2012. Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto ry. Toiminnan alueellisesta toteuttamisesta vastaavat Kuntaliiton kanssa sopimuksen tehneet kunnat ja kuntayhtymät.

Kevään ryhmät Vantaalla

  • Hakunilan terveysasema: tiistaisin 26.2.-2.4.2019 klo 12.30-15.00
  • Martinlaakson terveysasema: tiistaisin 26.2.-2.4.2019 klo 13.30–16.00

Ryhmää ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan. Osallistuminen on maksutonta ja sisältää materiaalit sekä kahvitarjoilun.

Ilmoittaudu: Vantaan aluekoordinaattori Maarit Vanhala, p. 043 825 0060, maarit.vanhala@vantaa.fi

Julkaistu: 15.2.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter