Yhdeksäsluokkalaisilla on aika suunnitella peruskoulun jälkeisiä jatko-opintoja kevään yhteishaun lähestyessä. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haetaan yhteishaussa 20.2.–13.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi.

Vantaan kaupunki on avannut valintojen tueksi yhteishaun nettisivut sivistysvantaa.fi/yhteishaku. Sivustolta löytyy tietoa peruskoulun jälkeisistä koulutusvaihtoehdoista Vantaalla, yhteishaun aikataulut, hakuohjeita ja tietoa valintaperusteista.
Vantaalla on monipuoliset opiskelumahdollisuudet. Vantaan ammattiopisto Variassa voi opiskella neljässä toimipisteessä yli 20 eri alalle. Vantaalla on viisi suomenkielistä lukiota ja yksi ruotsinkielinen lukio. Lukioissa on yleislinjan lisäksi erilaisia painotuksia ja linjoja: opinnoissa voi erikoistua urheiluun, teatteriin, luonnontieteisiin, mediaan, musiikkiin tai tanssiin tai suorittaa englanninkielisen IB Diploma Programme -tutkinnon. Oppilaitoksiin voi tutustua lisää esimerkiksi yhteishaun sivustolla tai tutustumispäivissä, joita lukiot ja Varia järjestävät alkuvuodesta ennen yhteishaun alkua. Tarkista tutustumispäivien ajankohdat täältä.
Yhteishaun painettu esite on jaettu kaikille yhdeksäsluokkalaisille. Painetun esitteen pdf-version löydät täältä.

Julkaistu: 21.12.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter