Vantaan kaupunginjohtaja toivoo yhteistyön kääntävän koronatartuntakäyrät laskuun

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kutsui koolle tiistaina 9.2.2021 uskonnollisten yhteisöjen johtajia ja maahanmuuttajajärjestöjen edustajia keskustelemaan Vantaan korkeista koronatartuntamääristä. Tapaaminen oli jatkumoa viime marraskuussa järjestetylle info- ja keskustelutilaisuudelle.

Kaupunginjohtaja kiitti osallistujia edellisestä tapaamisesta seuranneiden toimenpiteiden johdosta. Uskonnollisten yhteisöjen johtajien ja maahanmuuttajajärjestöjen edustajien ansiosta viesti koronasuosituksista sai voimaa ja oli auttamassa kääntämään Vantaan koronatartunnat laskuun. Ennen vuodenvaihdetta kirkot, moskeijat ja järjestöjen toimintakeskukset tiukensivat kokoontumiseen liittyviä käytäntöjään ja tekivät arvokasta työtä liittyen maskienjakeluun sekä tiedottamiseen omissa yhteisöissään.

Vantaan kaupunginjohtaja vetosi jälleen toimijoihin ja kutsui heidät yhteistyöhön Vantaan koronatartuntamäärien hillitsemiseksi. Tapaamisessa kuultiin kaupungin asiantuntijoita koronaan ja koronarokotuksiin liittyen sekä keskusteltiin osallistujien näkökulmista ja ajatuksista Vantaan monipuolisen kieliväestön saavuttamiseksi.

Osallistujien parissa laajaa huolta herätti kaupunkilaisten keskuudessa esiintyvä väsymys pitkittyneen koronatilanteen johdosta. Tapaamisessa keskusteltiin kokoontumisrajoitusten noudattamisen tärkeydestä, kasvomaskien käytöstä, ajoissa testiin menemisestä sekä rokotuksen ottamisen merkityksestä. Kaupunginjohtaja myös lupasi toimijoille uuden erän kasvomaskeja jaettavaksi.

Julkaistu: 10.2.2021 
(muokattu: )