Lapset ja nuoret mukaan suunnittelemaan Vantaan ratikkaa pelin avulla

Vantaan kaupungin oppilaat pääsevät suunnittelemaan Vantaan ratikkaa pelin avulla. Opettajat ja oppilaat kutsutaan mukaan suunnitteluun verkossa ja mobiililaitteilla pelattavaan ratikkapeliin, jolla kartoitetaan lasten ja nuorten näkemyksiä ratikan suunnittelun tueksi. Peliaika on 15.11.–22.12. ja pelata voivat kaikki Vantaan peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset. Peli ja peliohjeet on tehty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Syyskuussa ratikkapeliä testattiin Askiston, Kuusikon, Martinlaakson, Simonkylän ja Uomarinteen koulun oppilaiden kanssa. Yhteensä yli 100 oppilasta testasi ratikkapeliä, jossa liikutaan ratikan reittiä pitkin ja autetaan ratikkatiimiä suunnittelemaan ratikkaa.  

- Pelialusta toimi sujuvasti ja kirjautuminen oli helppoa, idea oli hyvä ja selkeä. Peli tuntui innostavan oppilaita enemmän kuin perinteinen kysely, kertoo luokanopettaja Donna Palojärvi Uomarinteen koulusta. 

- Oppilaat pystyivät etenemään pelissä itsenäisesti ja tehtävät olivat mielenkiintoisia. On hienoa, että oppilaille kertyy uudella tavalla vaikuttamisen kokemuksia, sanoo Martinlaakson koulun oppilaskunnan ohjaava opettaja Minna Halonen. 

Myös oppilaat pitivät pelin kysymyksiä ja tehtäväohjeita selkeinä ja kokivat ratikkapelin pelaamisen hyvänä tapana vaikuttaa ratikan suunnitteluun. Martinlaakson koulun oppilaita ei myöskään häirinnyt, vaikkei ratikan reitti kuljekaan Martinlaaksossa.  

Opettajille ja oppilaille lähetetään erikseen viestiä peliohjeisiin ja pelaamiseen liittyen. Tarkemmat ohjeet ja lisätietoa pelistä löytyy osallistuvavantaa.fi -sivustolta. Peli on toteutettu Seppo.io-pelialustalla. Kaikkien peliä pelanneiden koululuokkien kesken kilpaillaan tapaamisesta ratikan suunnittelutiimin kanssa ja luvassa on myös luokille herkkuboksipalkintoja.

Lisätietoja: vuorovaikutusasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen, etunimi.sukunimi@vantaa.fi, 040 579 0062

Julkaistu: 15.11.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter