Vantaan kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4.

Kaupunkipyörät palaavat Vantaan kaduille huhtikuun alussa. Uudistetulla kaupunkipyörien verkkosivustolla pääsee jo nyt rekisteröitymään koko kauden käyttäjäksi. Päivä- ja viikkokäyttäjäksi on mahdollista rekisteröityä siitä alkaen, kun kausi käynnistyy. Vantaan pyörillä voi polkea entistä pidempään ilman lisämaksuja ja kortinlukijat on uusittu. Pyöräpalvelu on käytössä lokakuun loppuun.

Vantaalla pääsee polkemaan kaupunkipyörillä 1.4. alkaen. Uudistetulla kaupunkipyörien sivustolla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyorat pääsee jo nyt ostamaan käyttöoikeuden koko kaudeksi. Seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa vain 30 euroa.

Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Ostettuaan koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden Vantaan kaupunkipyöräilijä voi tehdä varausaikanaan rajattoman määrän peräti 60 minuutin matkoja. Viime kaudella aikaraja oli 30 minuuttia.

Jos pyörällä polkee yhtäjaksoisesti pidempään kuin 60 minuuttia, lisämaksu on euron tunnilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Sen jälkeen veloitetaan lisämaksujen lisäksi 80 euron viivästysmaksu.

Vantaalla on kauden alussa 1 000 pyörää ja 100 pyöräasemaa. Asemaverkosto kasvaa, jotta entistä useammilla olisi mahdollisuus käyttää kaupunkipyöriä. Tikkurilan seudulle tulee huhti-toukokuun aikana 15 uutta pyöräasemaa, jotka on sijoitettu asukkailta tulleiden toiveiden perusteella. Lisäksi uutta asemaa suunnitellaan Kuusijärvelle.

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy myös Helsingissä ja Espoossa huhtikuun alussa. Vantaan kaupunkipyöräpalvelu ei ole yhteensopiva Helsingin ja Espoon kanssa, joten pyöriä ei voi käyttää ristiin.

Pyörissä on uudet kortinlukijat

Pyörissä olevat kortinlukijat on vaihdettu, koska kaupunkipyörien käyttäjät ovat sitä toivoneet. Uudet lukijat sijaitsevat takarenkaan lukkolaitteessa. HSL-kortin käyttäminen onnistuu pyörän lukituksen avaamisessa, jos kortin numero on syötetty kaupunkipyöräsivustolla koko kautta, päivää tai viikkoa ostettaessa.
Kortin numeron voi syöttää myös jälkikäteen omissa kaupunkipyörätiedoissaan HSL-tunnuksella kirjautuneena.

Kaupunkipyöräsivusto on uudistunut

HSL on uudistanut kaupunkipyöräsivustonsa. Palvelussa on otettu käyttöön nettipalveluille asetettuja vaatimuksia. Maksukortin syöttämisen yhteydessä vaaditaan vahva tunnistautuminen, mikä parantaa maksamisen tietoturvaa. Myös käyttöehdot ja tietosuojaseloste on päivitetty.

HSL:n tavoite on, että sivujen käyttökokemus olisi entistä parempi. Kaikkien käyttäjien tulee luoda HSL-tunnus, ostipa sitten koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden. Asiakas pääsee näin itse hallinnoimaan ja muokkaamaan omia henkilötietojaan ja näkemään oman matka- ja maksuhistoriansa HSL-tunnuksen kautta. Matkahistoriaan on tullut vuosikohtainen erittely ja yhteenveto. Matkahistorian kautta on helppo antaa palautetta pyörästä tai pyöräasemasta.

Oman lähipyöräaseman löytäminen on entistä helpompaa Reittioppaan uudella toiminnolla. Jos käyttäjä on sallinut paikannuksen, Reittiopas näyttää lähellä olevat pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän ja reitin asemalle. Samat tiedot asiakas saa myös syöttämällä osoitteensa.

Kaupunkipyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.
Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Julkaistu: 29.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter