Vantaan pysäköinninvalvonnan ja Itä-Uudenmaan poliisin yhteisen valvontatempauksen teemana suojateiden turvallisuus

Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonta ja Itä-Uudenmaan poliisi järjestävät yhteistyössä pysäköinninvalvontatempauksen keskiviikkona 29.5. Päivän aikana pysäköinnintarkastajat ovat mukana poliisipartioiden matkassa ja pysäköintiä valvovat viranomaiset työskentelevät yhdessä.

Valvontatempauksen aikana kiinnitetään huomiota virheelliseen pysäköintiin etenkin liikenneturvallisuuden näkökulmasta. Valvonnan pääpaino on suojateiden valvonnassa.

”Monesti käy niin, että auto on pysäköity liian lähelle suojatietä, mikä rajoittaa näkyvyyttä suojatielle. Rajoittunut näkyvyys taas aiheuttaa vaaratilanteita, kun lähestyvän autoilijan on vaikeampi nähdä suojatietä ylittävää kulkijaa”, kertoo Vantaan kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Minna Kytölä.

Suojatien läheisyyteen pysähtyessä tai pysäköidessä tulee muistaa viiden metrin sääntö. Pysäköidessä tulee jättää suojatiehen vähintään viiden metrin välimatka, eikä sitä lähemmäksi saa myöskään pysähtyä. Näin varmistetaan, että näkyvyys suojatielle on kaikissa tilanteissa riittävä.

Tämä on jo kolmas kerta, kun Vantaan pysäköinninvalvonta ja Itä-Uudenmaan poliisi järjestävät vastaavan tempauksen.

”Kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi käyttävät pysäköinninvalvonnassa toisilleen rinnakkaista toimivaltaa. Koska valvomme pysäköintiä yhdessä, yhteistyön tekeminen on erittäin tärkeää”, toteaa Kytölä.

Julkaistu: 28.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter