Asuinkerrostalot korvataan uusilla Mikkolan Marsinkujalla (nro 002184)

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 16.12.2013
Kaava tullut voimaan 26.2.2014

Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Marsinkujaan, lännessä Venuksentiehen, etelässä Kaakkoisväylään ja idässä Marsinkuja 3:n kerrostaloihin.

Mitä on tarkoitus tehdä?

Yhtiö esittänyt kaupungille, että rakennukset huonokuntoisina purettaisiin ja korvattaisiin uusilla. Yhtiö on selvittänyt myös nykyisten rakennusten peruskorjauksen kustannuksen. Kaavamuutostyön tarkoituksena ratkaista, korvataanko vanhat rakennukset kokonaan uusilla ja kuinka paljon lisää rakennusoikeutta on mahdollista sallia niin että piha- ja pysäköintijärjestelyt toimivat ja Mikkolan kaupunkikuvallinen idea säilyy.

Asemakaavamuutosten hakijoina maanomistaja Vantaan kaupunki ja VAV.

Nykytilanne

Mikkolan kaupunginosa on rakentunut 1970-luvun alussa. Kaavallinen idea on selkeä ja ajalle tyypillinen. Sen muodostavat kolmikerroksiset, pitkät, yhtenäistä arkkitehtuuria edustavat lamellitalot sekä viisi - kuusikerroksisten pistetalojen ryhmät. Alueen puusto on täysikasvuista.

Rakennuskanta on tullut peruskorjausikään ja Mikkolan monissa taloissa korjauksia on jo tehtykin.

Osoitteessa Marsinkuja 1 sijaitseva, VAV:n omistama, vuonna 1974 -76 valmistunut kiinteistöyhtiö käsittää neljä lamellikerrostaloa ja on peruskorjauksen tarpeessa. Nykyisistä rakennuksista kaksi on kolmikerroksisia ja kahdessa rakennuksessa on maantasokerroksessa liike- ja varastotilaa, eli ne ovat käytännössä nelikerroksisia.

Kaavan nro 002184 asiakirjat

Kaavakartta ja määräykset

Selostus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.11.2012

Lisätietoja

Noora Koskivaara
asemakaavasuunnittelija
050 302 9293
noora.koskivaara@vantaa.fi

Julkaistu: 26.2.2014 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter