12.6.2018

Hakunilantien varteen liiketilaa ja kerrostaloja (nro 002346)

Mitä alueella suunnitellaan?

Alueella voimassa olevan asemakaavan käyttötarkoitukset ovat pääosin vanhentuneet. Asemakaavamuutosta on hakenut Vantaan kaupunki. Tonteille on ajateltu sijoittuvan asumista kerrostaloihin sekä tilaa kivijalkamyymälää varten.

Uuden liiiketilan ajatellaan sijoittuvan pohjoisemmalle tontille siten, että asiakkaiden sisäänkäynti tulisi Kaviouran varrelle, huollon yhteys Kannuskujan puolelle. Kahteen kellarikerrokseen sijoittuisi myymälän asiakkaiden ja talon asukkaiden autopaikoitus. Asuminen sijoittuisi päivittäistavaramyymäläkerroksen yläpuolelle.

Toinen asuinkerrostalo tulisi Hakunilantien ja Kaviokujan kulmatontille. Uudet kerrostalot muodostaisivat visuaalisen kokonaisuuden vuonna 2015 valmistuneen Hakunilantien länsipuolella sijaitsevan kerrostalon kanssa. Eteläisimmälle, voimassa olevassa asemakaavassa myymälöille varatulle rakentamattomalle tontille tulisi asukkaiden autopaikoitusta. Tontti on nyt puustoinen. Tarkemmassa suunnittelussa on syytä pyrkiä ratkaisuun, jossa puita säilyisi mahdollisimman paljon suojaamaan ja vehreyttämään näköalaa viereisen asuinrakennuksien parvekkeiden edessä.

Asemakaavaan sisältyy Hakunilan keskustan kaavarungon ja Vantaan arkkitehtuuriohjelman edellytykset täyttävä taidehanke.

Sijainti kartalla

Kaavan sijainti Vantaan karttapalvelussa

Kaavan nro 002346 asiakirjat

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, päivitetty 12.6.2018

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, päivitetty 11.6.2018

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.2018

Kirje

Lisätietoja

Vesa Karisalo
aluearkkitehti
040 750 7339
vesa.karisalo@vantaa.fi

Jari Jokivuo
asemakaavasuunnittelija
050 302 8995
jari.jokivuo@vantaa.fi

Ajankohtaista

Twitter