Hyväksyttävän yleiskaavan aluerajaus muuttui

Kartta

Kuva: Hyväksyttävän yleiskaavan rajauksen muutos. Vantaan yleiskaavan itäisin osa Kehä III itäpuolelta ja Porvoonväylän eteläpuolelta rajataan pois Kaupunginhallituksen päätöksen 30.11.2020 mukaisesti.

Kaupunginhallitus päätti 30.11.2020 hyväksyttävän yleiskaavan rajauksen muuttamisesta siten, että yleiskaavan itäisin osa Kehä III itäpuolelta ja Porvoonväylän eteläpuolelta rajataan pois. Päätöksen taustalla on Östersundomin yhteisen yleiskaavan maankäyttöratkaisu ja sen Natura-vaikutukset. Maankäyttöratkaisu Länsisalmen osalta oli tuotu sellaisenaan Vantaan yleiskaavaan. Aluerajauksen muutos selkeyttää yleiskaavan hyväksymiskäsittelyä, joka tämän myötä siirtyy tammikuulle 2021. Yleiskaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Östersundomin yhteisen yleiskaavan osalta on edelleen käynnissä oikeusprosessi. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisua Östersundomin yhteisen yleiskaavan osalta odotetaan vuodenvaihteessa. Tulevan ratkaisun mukaan Länsisalmessa jää voimaan joko yleiskaava 2007 tai tulee voimaan Östersundomin yhteinen yleiskaava.

Lisätietoja:

yleiskaava@vantaa.fi

Julkaistu: 2.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter