Vantaan lumimiehet ahkerina: Hakunilassa ja Petikossa pääsee jo hiihtämään

hiihtoa

Lumitykit ovat laulaneet Hakunilassa ja Petikossa yötä päivää. Petikossa on päässyt hiihtämään 900 metrin ladulla jo maanantaista alkaen, ja Hakunilassa avataan 1,15 kilometrin latu keskiviikkona 1.12. kello 17.

Aikainen pakkasjakso on mahdollistanut hiihtokauden käynnistämisen noin viikkoa aiemmin viime vuoteen verrattuna. Molemmilla hiihtopaikoilla jatketaan lumen tekoa ja levitystä laduille päivittäin. Latumestari Juha Savolainen kiittelee kaikkien Vantaan ”lumimiesten” puolesta hiihtäjiä työrauhasta, joka on mahdollistanut tehokkaan lumen levityksen.

”Lukuisia soittoja ja kyselyitä on tullut innokkailta hiihtäjiltä, koska ladut avataan, mutta olemme onnistuneet toppuuttelemaan heitä. Nyt latu saadaan avatuksi Hakunilassakin, ja kerralla reilun kilometrin mittaisena!”

Hakunilan stadionalue ei ole vielä käytössä, vaan ladulle pääsee parkkipaikalta kentän vieressä kulkevaa pyörätietä pitkin. Myös stadion saataneen käyttöön muutaman päivän sisällä, kun lumen levitys etenee.

Vantaalla hiihdetään 18.–19. tammikuuta jo 10. kerran Suomen Cupia, tällä kertaa toivottavasti yleisön läsnäollessa. Iltakisat vapaalla hiihtotavalla tuovat jälleen maan parhaat hiihtäjät Hakunilaan. Tiistaina ovat ohjelmassa naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin pikamatkat, keskiviikkona seurojen väliset viestit. Kisat järjestää Vantaan Hiihtoseura.

Julkaistu: 29.11.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter