Itsenäisyyspäivänä lipunnostotilaisuus ja monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla

Suomen lippu

Vantaalla itsenäisyyspäivää juhlitaan kaupungintalon edustalla Tikkurilassa perinteisen lipunnoston merkeissä klo 9. Lisäksi vietetään monikulttuurista itsenäisyyspäiväjuhlaa Kulttuuritalo Martinuksessa klo 13.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat lipunnostolla kaupungintalon edessä klo 9. Perinteinen juhlallinen seremonia järjestetään Vantaan kaupungintalon edustalla jälleen viime vuoden koronatauon jälkeen. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pitää puheen ja Vantaan musiikkiopiston puhallinorkesteri Vamos vastaa lippufanfaarista, lippulaulusta ja Maamme-laulusta. Tilaisuudessa ei ole tällä kertaa yhteislaulua heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Lipunnostovuorossa on tänä vuonna Koskenhaltiat-partiolippukunta Martinlaaksosta.

Vantaa huomioi uusia Suomen kansalaisia monikulttuurisessa itsenäisyyspäiväjuhlassa

Itsenäisyyspäivää juhlitaan myös monikulttuurisessa itsenäisyyspäiväjuhlassa Kulttuuritalo Martinuksessa klo 13. Tilaisuudessa huomioidaan erityisesti niitä vantaalaisia, jotka ovat saaneet tänä vuonna Suomen kansalaisuuden.

Juhlassa kuullaan ja nähdään Maria Baric Companyn varjoteatteria ja livemusiikkia, 30 venäjänkielisen lapsen ja nuoren tanssi- ja lauluryhmä DanceMix, a cappella musiikkikollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret, sekä persialaista musiikkia ja kurdimusiikkia esittävä Road Ensemble.

Lisäksi jaetaan Kulttuuriseppä-palkinto, joka on Vantaan kaupungin tunnustus aktiivisesta työstä monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi. Se myönnetään henkilölle, joka on edistänyt omalla työllään, teoillaan ja asenteellaan kulttuurien välistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta Vantaalla.

Itsenäisyyspäivän juhlapuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala.

Ohjelman jälkeen tarjotaan kakkukahvit.

Kaikki vantaalaiset ovat lämpimästi tervetulleita sekä lipunnostoon että monikulttuuriseen itsenäisyyspäiväjuhlaan. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Julkaistu: 22.11.2021 
(muokattu: )