Vantaa ehdolla Euroopan nousevaksi innovaatiopääkaupungiksi

Vantaa on yksi kahdeksasta kaupungista, jotka Euroopan Innovaationeuvosto (EIC) on valinnut Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -semifinalisteiksi. EIC palkitsee kaupunkeja ensimmäistä kertaa kahdessa asukaslukuun perustuvassa kategoriassa.

Euroopan Innovaationeuvosto on jo useiden vuosien ajan valinnut Euroopan innovaatiopääkaupungin, joka valitaan nyt yli neljännesmiljoonan asukkaan kaupunkien joukosta. Uusi Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkinnosta voivat kisata kaupungit, joissa on 50 000–249 999 asukasta.

Euroopan innovaatiopääkaupunki palkitaan miljoonan euron tunnustuksella, ja Euroopan nouseva innovaatiopääkaupunki saa voitostaan 500 000 euroa. Kummassakin kategoriassa palkitaan myös kaksi muuta kaupunkia. Kunnianosoitukset jaetaan osana The European Capital of Innovation Awards -ohjelmaa.

Molemmat palkinnot jaetaan tunnustuksena onnistuneesta paikallistason innovaatiotyöstä ja innovaatioita tukevan toimintakokonaisuuden kehittämisestä. Ehdolla olevia kaupunkeja arvioidaan muun muassa sen mukaan, kuinka hyvin ne ovat

  • kehittäneet ekosysteemejä, jotka yhdistävät kaupungin eri sektoreiden toimijoita, edistävät innovaatioita ja lisäävät asukkaiden hyvinvointia
  • auttaneet alueensa toimijoita kehittämään uudenlaisia toimintamalleja ja työkaluja toimimalla alustana kokeiluille sekä
  • tukeneet start-up-yrityksiä sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä kiihdyttämään kasvuaan.

Voittajakaupungit julistetaan, kun The European Capital of Innovation Awards järjestetään 24.–25. marraskuuta. Ehdolla olevia kaupunkeja ja tapahtumaa voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksella #iCapitalAwards.

Lue lisää

Katso European Capital of Innovation Awards -video

Keväällä julkaistu englanninkielinen video kertoo, kuinka kaupunkeja palkitaan innovatiivisuudesta ja oman alueensa kehittämisestä. Videon tekstitykset näkyvät, kun avaat sen Youtubessa. Tekstitykset ovat englanniksi.

Julkaistu: 22.9.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter