Vapaa-ajan lautakunta jakoi lähes kaksi miljoonaa euroa avustuksia

Lastenkulttuuria

Vapaa-ajan lautakunta myönsi kokouksessaan avustuksia lähes kaksi miljoonaa euroa. Suurin osa avustuksista on toiminta-avustuksia jatkuvaluonteiseen toimintaan: kulttuuriin, liikuntaan, nuorten toimintaan, paikalliseen kansalaistoimintaan sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Kulttuuritoiminnan toiminta-avustuksia myönnettiin seniori-ikäisille suunnattuun kulttuuritoimintaan, taidekasvatus- ja kulttuuriharrastusyhdistyksille sekä taiteen perusopetusta antaville laitoksille. Kaksi kohdeavustusta myönnettiin taide- ja kulttuuritapahtumiin. Avustusta myönnettiin esimerkiksi museo-, musiikki-, taidekasvatus- sekä käsityötoimintaan.

Liikunnan osalta myönnettiin toiminta-avustuksia liikuntajärjestöille ja erityisryhmien liikuntaan, vuokratukea liikuntajärjestöille sekä harrasteliikunnan ohjaajatukia. Yhteensä liikunnan avustuksiin koko vuodelle 2021 on varattu lähes 1,4 miljoonaa euroa, joista nyt jaettiin suuri osuus.

Nuorisotoiminnan osalta myönnettiin kohdeavustuksia sekä toiminta-avustuksia. Toiminta-avustuksen saajien joukossa on useita partioyhdistyksiä, poliittisia nuorisojärjestöjä sekä muita nuorten toimintaa tarjoavia yhdistyksiä.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen myönnettyjen toiminta-avustusten valmistelussa on mietitty pandemian seurauksia ja siten painotettu lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdistettuja avustuksia sekä mielenterveyden tukemiseen ja päihdetyöhön kohdistettuja avustuksia. Paikallisen kansalaistoiminnan toiminta-avustuksia myönnettiin toimintaan, joka parantaa vantaalaisen kansalaistoiminnan edellytyksiä sekä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Vantaan markkinointitukea lautakunta myönsi Vantaan Salamat ry:lle keihäänheiton ja pikajuoksun teemakilpailun, Kultainen keihäs -tapahtuman, järjestämiseksi 29.5.2021. Lautakunta myönsi myös joidenkin vuoden 2020 avustusten käytölle jatkoaikaa johtuen koronapandemian vaikutuksista avustettavaan toimintaan. Lautakunta päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti.

Julkaistu: 11.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter