Tiedote toisen asteen koulutuksen opiskelijoille ja huoltajille etäopetukseen siirtymiseen liittyen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut kokouksessaan 26.11.2020, että toisen asteen koulutus siirtyy etäopetukseen 31.12.2020 saakka. Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan. Lähiopetusta tarjotaan mm. erityisopetuksessa oleville sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille. Oppilaitosten rehtorit päättävät tapauskohtaisesti välttämättömästä lähiopetuksesta.

Suomenkielisissä lukioissa siirrytään etäopetukseen 2.12. alkaen. Toisen jakson päätösviikko 30.11.–1.12. järjestetään normaalisti kuitenkin niin, että päivien aikataulut porrastetaan. Ruotsinkielinen Helsinge gymnasium siirtyy etäopetukseen 3.12. alkaen. Tarkemmista järjestelyistä informoidaan lukiokohtaisesti.

Perusopetuksen lisäopetuksen ryhmät Tikkurilan, Lumon ja Vaskivuoren lukioiden yhteydessä jatkavat lähiopetuksessa. Perusopetuksen lisäopetuksen opiskelijoille on tarjolla kasvomaskeja.

Aiempi linjaus syksyn ylioppilasjuhlien järjestämisestä on muuttunut. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti. Ylioppilaat voivat hakea todistuksensa oppilaitoksesta perjantaina 4.12. Tarkemmista järjestelyistä informoidaan lukiokohtaisesti.

Vanhojen tanssien harjoittelu lähiopetuksena aloitetaan tammikuussa. Päätös vanhojen tanssien järjestämisestä helmikuussa tehdään pääkaupunkiseudun lukioryhmässä 15.1.2021. Jos vanhoja tansseja ei voida järjestää helmikuussa niin tanssit siirretään järjestettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Ammattiopisto Variassa siirrytään etäopetukseen maanantaina 30.11. Ammattiopisto Varia tiedottaa opiskelijoita ja huoltajia tarkemmista suunnitelmista.

Opiskelijoille ei ole tarjolla ateriaa oppilaitoksissa niinä työpäivinä, kun opiskelu toteutetaan etänä. Opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan ateriaan niinä työpäivinä, joina opetussuunnitelma edellyttää läsnäoloa oppilaitoksessa (laki ammatillisesta koulutuksesta 11.8.2017/531, § 100, lukiolaki 10.8.2018, § 35). Opiskelijan ollessa läsnä oppilaitoksessa tarjotaan joko lämmin ruoka tai opiskelija voi noutaa eväspaketin oppilaitoksen erikseen ohjeistamasta paikasta.

Kevätlukukausi pyritään aloittamaan lähiopetuksessa. Asiasta tiedotetaan 31.12. mennessä.

Julkaistu: 27.11.2020 
(muokattu: )