Tiedote huoltajille: Kasvomaskisuositus myös yläkoululaisille

Covid –19 pandemian leviämisvaiheessa THL suosittelee maskia myös yläkouluikäisille kouluissa käytettäväksi. Leviämisvaiheessa Vantaan kaupunki suosittaa, että kaikkien vantaalaisten ylä- ja yhtenäiskoulujen yläkouluikäiset oppilaat ja kyseisissä oppilaitoksissa työskentelevä henkilöstö sekä oppilaitoksissa mahdollisesti vierailevat henkilöt käyttävät kasvomaskeja. Maskia käytetään aina sisätiloissa ja ulkona silloin, kun turvavälejä ei voida pitää.

Oppilaiden osalta suositus astuu voimaan 23.11.2020 alkaen. Myös koulumatkoilla julkisissa kulkuvälineissä kuljettaessa suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Oppilaat saavat koululta neljä kappaletta maskeja/päivä. Koulu antaa oppilaille ohjeet siitä, miten maskit koulussa jaetaan. Oppilaiden tulee kuitenkin itse huolehtia siitä, että heillä on tarvittava määrä maskeja käytössään. Mukaan varattavat maskit on paras kuljettaa puhtaassa suljettavassa muovipussissa. Oppilaat ja henkilöstö voivat käyttää halutessaan omia maskeja.

Kun kyse on suosituksesta, oppilaita ei voida velvoittaa käyttämään maskeja. Suosittelemme vahvasti maskien käyttöä, jotta epidemian leviäminen pystytään mahdollisimman tehokkaasti estämään.

Kasvomaksin käyttöohjeet (THL). Ohjeet käydään koulussa läpi oppilaiden kanssa. Maski laitetaan kasvoille ennen saapumista koulun tiloihin. Maski pitää vaihtaa uuteen, jos sen poistaa tai jos se kostuu tai likaantuu. Kädet pestään tai desinfioidaan ennen kuin kasvoille asetetaan puhdas maski. Käytetyt kertakäyttömaskit jätetään sekajätteeseen.

Osallistu #maskigäng -kampanjaan: https://www.hus.fi/maskigang

Ehkäistään yhdessä koronaviruksen leviämistä!

På svenska (ruotsi)
In English (englanti)
Eesti keel (viro)
Русский (venäjä)
Soomaali (somali)
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية

Julkaistu: 20.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter