Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2020?

Pyöräilijä Tikkurilassa

Vantaa hakee taas ehdokkaita Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Tiedätkö esimerkiksi tutun tai naapurin, joka pyöräilee säännöllisesti töihin tai kouluun – tai oletko itse innokas pyöräilijä?

Ehdokkuuteen riittää ahkeran arkipyöräilyn lisäksi esimerkiksi pyöräilyn edistäminen lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan. Ehdokas Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi voi olla yksityishenkilö tai yhteisö.

Tee ehdotus täyttämällä verkkolomake. Liitä mukaan perustelut sille, miksi ehdokkaasi sopisi Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Ehdotuksia voi tehdä keskiviikkoon 26.8. saakka. Tittelin saaja julkistetaan Pyöräilyviikolla 5.–13.9. Voittaja palkitaan lahjakortilla, minkä lisäksi kaikkien ehdottajien kesken arvotaan pyöräilytuotteita.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin kestävä tapa liikkua.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän valitsee ehdotettujen joukosta Vantaan kaupungin Poljin-työryhmä, joka on perustettu vuonna 2000 edistämään pyöräilyä ja jalankulkua. Ryhmässä on edustajia Vantaan kaupungin eri toimialoilta ja Vantaan pyöräilijät ry:stä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä valitaan nyt 13. kerran.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi Vantaalle on laadittu pitkän aikavälin ympäristöohjelma – resurssiviisauden tiekartta. Liikenteen osuus kasvihuonekaasupäästöistä on runsas kolmannes. Liikenteen päästöjä saadaan alas vähentämällä tarvetta auton käyttöön ja edistämällä vähäpäästöistä teknologiaa.

Julkaistu: 13.8.2020 
(muokattu: )