Vantaan erityisasumisen asumisyksiköissä mahdollista tavata läheisiä nyt myös sisätiloissa

Vantaan erityisasumisen asumisyksiköissä asuvia läheisiä voi nyt tavata myös sisätiloissa. Tapaamiset mahdollistetaan turvallisesti niin, että vierailijoita saa olla enintään kaksi ja sisätiloissa voi vierailla korkeintaan tunnin ajan.

Erityisasumisen yksiöiden hoitajat vastaanottavat vieraat ulkona ja vierailijoille annetaan kirurginen suu-nenäsuojus tapaamisen ajaksi. Lisäksi riittävistä kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia koko vierailun ajan. Vantaan kaupungin tartuntatautiyksikkö on hyväksynyt sisätapaamisiin liittyvät järjestelyt.

-Emme pysty heti järjestämään kaikille halukkaille sisätapaamisia ja suosittelemme Vantaalla ensisijaisesti ulkotapaamisia. Haluamme järjestää kaikki tapaamiset turvallisesti ja toivommekin, että läheiset noudattavat annettuja ohjeita, kertoo erityisasumisen palvelupäällikkö Maria Borg.

Tapaamisista tulee erikseen sopia etukäteen hoitopaikan kanssa.

Vantaalla jatketaan myös pihatapaamisia ja tapaamisauton käyttöä

Vantaan erityisasumisen asumisyksiköissä on hyödynnetty jo toukokuusta lähtien vaihtoehtoisia tapaamismuotoja. Läheiset ovat pystyneet tapaamaan asumisyksiöiden asukkaita joko pihalla tai tapaamisautossa.

Myös ulkotapaamisissa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, huolehtia turvaväleistä ja käyttää suu-nenäsuojusta. Vaihtoehtoisten tapaamismuotojen turvallisuus ja käytännön toimintaohjeet ovat Vantaan tartuntatautiyksikön hyväksymät.

Lisätietoa vierailuista voi kysyä oman läheisen hoitopaikasta.

Julkaistu: 14.7.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter