Neuvontaa ja apua tarjolla korona-rajoitusten lieventyessä – Yhteinen pöytä palaa normaaliin toimintaansa

Neuvontaa palvelussa

Korona-rajoituksia lievennettiin merkittävästi 1.6. alkaen, minkä ansiosta monia kaupungin palveluita päästiin avaamaan vantaalaisten käyttöön. Rajoitusten lieventyminen muuttaa joitain poikkeustilan aikana syntyneiden neuvonta- ja apupalveluiden toteuttamista. Osa poikkeustilan aikana syntyneistä palveluista suljetaan, kun apua voidaan tarjota sitä tarvitseville normaaliolojen tapaan.

Poikkeustilan aikana kaupunki on tarjonnut monenlaisia puhelinpalveluita: korona-puhelinta, Juttupuhelinta, asiointiapua sekä ruoka-apupuhelinta. Niiden puhelumäärät ovat vähentyneet merkittävästi poikkeustilan edetessä. Alkaen 18.6. Korona-puhelin jatkaa osana neuvontapalveluiden puhelinvalikkoa. Sen sijaan muiden puhelinpalveluiden toiminta muuttuu.

Korona-riskiryhmäläisten asiointiapupalvelu loppuu 18.6., sillä asiakkaille on tarjolla laaja valikoima paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden palveluja. Juttupuhelin sulkeutuu samoin kokonaan 18.6.

Yhteisen pöydän verkostokumppanit ovat käynnistämässä toimintaansa ja palaamassa normaaleihin hävikkiruuan jakokäytäntöihin. Yhteisen pöydän hävikkiterminaali palaa sen myötä normaaliin toimintaansa ja ruoka-apukassien kotiinkuljetus päättyy.

- Yhteisen pöydän toimintamallilla hävikkiruokaa on jaettu jo pitkään hyväksi todetulla verkostoyhteistyöllä. Siksi nyt rajoitusten lieventyessä on hyvä palata näihin valmiisiin, erinomaisiin malleihin, kertoo kuntalaispalveluiden päällikkö Ulla Virtanen.

Monista poikkeustilan aikana suljetuista palveluista on ollut henkilökuntaa toteuttamassa palveluita, joita poikkeustilassa avattiin. Esimerkiksi kirjastojen ja liikuntapaikkojen avaaminen mahdollistaa näiden henkilöiden paluun omiin työtehtäviinsä.

- Monien palatessa omiin työtehtäviinsä haluan kiittää kaikkia henkilöitä, jotka ovat osallistuneet uusien palveluiden toteuttamiseen. Ilman heidän apuaan palvelutuotanto ei olisi onnistunut näin hyvin vantaalaisten hyväksi. Haluamme kehittää tulevaisuutta ajatellen myös pitkäkestoisempia ratkaisuja, jatkaa Virtanen.

Julkaistu: 2.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter