Työvalmennus Luotsaamo

Vantaan kaupungin Työvalmennus Luotsaamo tarjoaa työllistymistä tukevaa palvelua Vantaan Malminiityn asumis- ja toimintakeskuksessa, Korson vanhustenkeskuksessa, Myyrmäen vanhustenkeskuksessa ja Simonkylän vanhustenkeskuksessa. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman tai muun vastaavan syyn johdosta on tarvetta työelämään valmentavalle, kuntoutukselliselle ja/tai työkykyä ylläpitävälle toiminnalle. Työmuotoina on tuettu työtoiminta, työkokeilu ja palkkatyö. Töihin meille ohjaudutaan Vammaisten asiakasohjausyksikön kautta. Työllistämme myös työllisyyspalveluiden asiakkaita, joilla on oikeus 50% palkkatukeen.

Malminiityn asumis- ja toimintakeskuksessa Työvalmennus Luotsaamo vastaa talon tukipalveluista, joihin kuuluvat pesula- ja ateriapalvelut, sekä laitoshuolto. Korson vanhustenkeskuksessa, Myyrmäen vanhustenkeskuksessa ja Simonkylän vanhustenkeskuksessa vastaamme talon pesulapalveluista.

Pesulapalvelut

Palvelutyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu vanhusten erityisasumisen asukaspyykin, vuodevaatteiden ja työvaatteiden peseminen ja jälkikäsittely. Pyykin jälkikäsittely sisältää pyykin viikkauksen, vuodevaatteiden mankeloinnin, työvaatteiden silityksen, sekä pyykin kuljettamisen omille paikoilleen.

Ateriapalvelut

Avustavissa ateriapalveluissa työskennellään keittiö- ja asiakaspalvelualan tehtävissä. Työtehtäviin kuuluu ateriavaunujen kuljetus valmistuskeittiöltä osastoille, ruokien ja astioiden esille laitto, astioiden pesu, ruokailutilojen ja annostelukeittiön siisteydestä huolehtiminen, omavalvonta ja ruokien tilaus keittiöltä. Ateriapalveluiden työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä.

Laitoshuolto

Laitoshuollon työntekijät työskentelevät toimintakeskuksen ja vanhusten erityisasumisen tiloissa. Tilat pitävät sisällään vanhusten asuntoja, yleisiä tiloja, toimistoja, pukuhuoneita, ryhmätiloja ja saunatiloja. Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti työparin kanssa. Työssä oppii päivittäissiivoustehtävien lisäksi siivouskoneiden käytön ja huollon ja kausittain tehtäviä perussiivouksia.

Ajankohtaista