Otamme käyttöön uuden tietojärjestelmän

Vantaan kaupunki ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin useammassa vaiheessa. Tältä sivulta löydät tietoa järjestelmän käyttöönoton tuomista tilapäisistä muutoksista palveluissamme.

Apotin ensimmäinen käyttöönotto toteutettiin lauantaina 11.5.2019 suurimmassa osassa terveyspalveluita, perhepalveluita ja vanhuspalveluita. Toinen käyttöönotto tapahtui lauantaina 16.11.2019, jolloin mukaan liittyivät suun terveydenhuolto ja työllisyyspalvelut. Vammaispalvelut, maahanmuuttajapalvelut, perheoikeudelliset palvelut, päihdepalvelut ja asunnottomien asumispalvelut liittyivät Apotin käyttäjiksi lauantaina 1.2.2020.

Tiedote: Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönottoa jatketaan 1.2.2020.

Apotin käyttöönoton aikana palveluissamme on tarjolla normaalia vähemmän asiakasaikoja ja palveluihin pääsy saattaa pitkittyä. Kaikki toiminnan muutokset pyritään kuitenkin tekemään niin, että asiakkaamme ja potilaamme saavat tarvitsemansa palvelun.

Uuden tietojärjestelmän käyttöönotto on suuri haaste henkilökunnallemme ja alkuvaiheessa uuden järjestelmän käyttöön totuttelu saattaa hidastaa toimintaamme. Ennen käyttöönottoa osa henkilökunnastamme on pois normaalityöstä henkilökunnan koulutusten ja järjestelmien välisen tiedonsiirron aikana. Palveluissamme työskentelee tällä välin runsaasti sijaisia, joista osalle toiminta on tutumpaa, osalle uudempaa, ja osaltaan myös tämä voi hidastaa palveluamme.

Teemme parhaamme palvelujenne turvaamiseksi.
Pyydämme ymmärrystänne ja kiitämme kärsivällisyydestänne.

Sähköinen ajanvaraus

Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi niiden palveluiden osalta, jotka ovat siirtyneet Apottiin.

Ajankohtaista