Koronarokotukset

Päivitetty 22.10.2021

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista.

Ajanvaraus

Rokotuspisteet ja ohjeet rokotuspaikalle saapumiseen

Kohderyhmät

Astra Zenecan koronarokotteeseen liittyviä tarkennuksia

EU:n koronatodistus

THL:n ajankohtaiset linkit

EU:n koronarokotustodistus nyt saatavilla Omakannassa (22.6.2021)

Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista! -tallenne (20.8.2021)

Tiedote 20.10.2021

Vantaan kaupunki tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti kolmansia rokoteannoksia alla mainituille kohderyhmille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:
 • kaikille 60 vuotta täyttäneille
 • lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan koronarokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta.

Toistaiseksi ajan voi varata ainoastaan takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16).

Lue koko uutinen tästä.

Tiedote 7.10.2021

Vantaalla Modernan rokotetta ei tarjota toistaiseksi alle 30-vuotiaille pojille ja miehille.
Vantaa on keskeyttänyt THL:n suosituksen mukaan vuonna 1991 tai sen jälkeen syntyneiden poikien ja miesten rokottamisen Modernalla.
Vantaan kouluilla Modernan rokotteen jakaminen pojille keskeytettiin varotoimena. Tilalle tarjotaan BionTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta, ohjeet ja aikataulu rokottamiselle jatkossa tarkentuvat myöhemmin.
Lue koko uutinen tästä.

Tiedote 23.9.2021

Vantaan kaupunki tarjoaa kolmatta koronarokoteannosta immuunipuutteisten lisäksi henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa korkeintaan 6 viikon annosvälillä.

Lyhyellä annosvälillä rokotettuihin kuuluu terveydenhuoltohenkilöstöä, joka toimii ensilinjassa koronapotilaiden hoidossa ja näytteenotossa. Lisäksi ryhmään kuuluu muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavaa henkilökuntaa.

Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä rokotusten alkaessa suositella tarjottavaksi alle 30-vuotiaille miehille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos odottaa vielä lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.

Lue koko uutinen täältä.

Tiedote 17.9.2021

Vantaa aloittaa 17.9.2021 kolmansien rokoteannosten antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmatta rokoteannosta osana perusrokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille ja vanhemmille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Rokotuksiin käytetään kulloinkin saatavilla olevaa mRNA-rokotetta (Moderna Spikevax tai Biontech-Pfizer Comirnaty).

Katso rokotettavat ryhmät ja koko uutinen täältä.

Tiedote 6.9.2021

Vantaalaiset voivat halutessaan aikaistaa toista koronarokotusta 6 viikkoon. Tehosterokotteen voi ottaa 6 viikon –12 viikon+ 5 päivän kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Siirto on mahdollista, mikäli aikoja on vapaana.

Tiedote 30.8.2021

Ota rohkeasti yhteyttä tai mainitse jännityksestä rokotuspisteellä saapuessasi, jos rokotus jännittää. Jännittämisen vuoksi ei kannata jättää rokotetta ottamatta.

Vantaan koronaneuvontapuhelin p. 09 8395 0070

Ajanvaraus ja oirearviointi arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä 9-16.
Yleinen koronaneuvonta arkisin klo 8-15.30.

Korona-asioissa on myös mahdollisuus lähettää sähköpostia osoitteeseen korona@vantaa.fi. Nopein yhteydenottotapa on kuitenkin soittaminen.

Jos rokoteturvallisuudesta herää kysymyksiä, voit lukea lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Tiedote 8.7.2021

Tehosterokotusten antoa voidaan nopeuttaa ulkomaille opiskelemaan tai töihin lähteville, jos ulkomailla oloaika kestää vähintään 3 kk.

Jotta henkilö voi ilmoittautua jonotuslistalle, tulee opiskelijavaihdon tai ulkomaankomennuksen olla tiedossa ja varmistunut. Pelkkä ulkomaille lähdön mahdollisuus ei ole riittävä peruste jonotuslistalle pääsystä. Ulkomailla oleilun tulee kestää vähintään kolme kuukautta ja ensimmäisen ja toisen rokotuksen välillä tulee olla vähintään kolme viikkoa. Jonotuslistalle ei pääse vapaa-ajan matkustamisen vuoksi. Nopeutettu tehosterokotus koskee myös mukana ulkomaille matkustavia perheenjäseniä.

Nopeuttamista varten voit laittaa sähköpostilla yhteydenottopyynnön, nimesi ja puhelinnumerosi osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi. Oikeutesi nopeutettuun tehosterokotukseen arvioidaan puhelimitse yhteydenottohetkellä.

Ajanvaraus

Rokotuskäynnille täytyy varata aika. Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti www.koronarokotusaika.fi (varaus ei onnistu InternetExplorer-selaimella). Ajanvarauksen teko sähköisesti vaatii vahvan tunnistautumisen palveluun.

Toisen aikuisen puolesta asiointi verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lisätietoa ajanvarauspalvelusta. Huoltaja voi varata ajan rokotukseen alaikäisen lapsen puolesta.

Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16). Yhteydenotto tulee pääsääntöisesti samana päivänä.

Ajan ensimmäiseen rokotukseen ja tehosterokotukseen voi varata samalla kertaa sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Huomioittehan, että rokotteita on viikkokohtaisesti käytössä tietty määrä ja tästä johtuen suosittelemme, että jokainen ottaisi tehosterokotteen suositellussa aikaikkunassa.

Ajanvarauksen puhelinnumero on tarkoitettu ainoastaan kohderyhmän ajanvarauksia varten, ei muihin tiedusteluihin, jotta linja ei ruuhkaannu.

Voit tarvittaessa peruuttaa tai siirtää ajanvarauksesi koronarokotusaika.fi -sivulla.

Ajanvarauspisteellä voit varata ajan 1. koronarokotukseen, jos se ei ole mahdollista puhelimitse tai netin kautta, sekä siirtää tehosterokotusta lääketieteellisin perustein. Jos kyseessä on lääketieteellisin perustein tehtävä ajansiirto, mukana tulee olla dokumentti asiasta. Ajanvarauspisteellä huoltaja voi varata ajan myös alaikäiselle lapselle.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä.

Hoivakodin asukkailla on ollut mahdollisuus saada rokotus hoivakodissa.

Jos henkilökohtaisen esteen vuoksi rokotuspisteelle saapuminen on mahdotonta, voit jättää meille yhteydenottopyynnön osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi tai ottamalla yhteyttä puhelinpalvelumme kautta. Tarvittavat jatkotoimet päätetään tapauskohtaisesti.

Rokotuspisteet ja ohjeet rokotuspaikalle saapumiseen

Ajanvarauksella:
 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1), arkisin klo 8.00–16. Esteetön rokotuspiste.
 • Myyrmäki-halli (Raappavuorentie 10), lokakuun ajan ma-ke klo 8.00–18.40 ja to-pe 8-16.
 • Kauppakeskus Dixi (Ratatie 11), arkisin 9.00–17.00. Sisäänkäynti katutasolta K-marketin ja Burger Kingin välistä 2.krs tai Dixin kauppakeskuksesta eteläpääty 2.krs.
 • Kauppakeskus Myyrmanni (Iskoskuja 3), arkisin 9.00–17.00. Ravintola Red Onionin vieressä.
 • Kauppakeskus Jumbo (Vantaanportinkatu 3), arkisin klo 9–17.00. Flamingon yhdyskäytävä, 2. kerros.
Walk in -ajat, ilman ajanvarausta (varaudu jonotukseen):
 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1), arkisin klo 8.00–15. Esteetön rokotuspiste.
 • Myyrmäki-halli (Raappavuorentie 10), lokakuun ajan ma-ke klo 8.00–18.00 to-pe 8-16.
 • Kauppakeskus Dixi (Ratatie 11), arkisin 9–16.00. Sisäänkäynti katutasolta K-marketin ja Burger Kingin välistä 2.krs tai Dixin kauppakeskuksesta eteläpääty 2.krs.
 • Kauppakeskus Myyrmanni (Iskoskuja 3), arkisin 9–16.00. Ravintola Red Onionin vieressä.
 • Kauppakeskus Jumbo (Vantaanportinkatu 3), arkisin klo 9–16.00. Flamingon yhdyskäytävä, 2. kerros

Yllä olevien rokotuspisteiden lisäksi aikoja voi löytyä myös Vantaan kaupungin järjestämistä tilapäisistä, alueellisista pop up -pisteistä. Mahdolliset ajat näihin pisteisiin löytyvät koronarokotusaika.fi-sivuilta, silloin kun aikoja on pisteisiin varattavissa.

Pop up -rokotuspisteet, ilman ajanvarausta (varaudu jonotukseen) viikon 43 ajan 25.–29.10.:

 • Myyrmäen terveysasema ma-pe klo 12.30–15.40. Rokotuspiste sijaitsee 1.krs pääovista vasemmalle.
 • Hakunilan terveysasema ti-pe klo 9.00–14.40. Rokotuspiste sijaitsee 2.krs K-kaupan yläpuolella H 121.
 • Koivukylän terveysasema ti-pe 9.00–14.40. Rokotuspiste sijaitsee 2.krs H 14 odotustila 4.
 • Martinlaakson ostoskeskus (Kivivuorentie 4), Klo 8–15.00. Rullaportaiden päässä Fitness24Sevenin vieressä.

Ajanvarauksella viikon 43 ajan 25.–29.10.:

 • Martinlaakson ostoskeskus (Kivivuorentie 4), . Klo 8–16.00.

Ehdota meille seuraavaa pop up -rokotuspisteen paikkaa vastaamalla yhden kysymyksen kyselyyn sivuillamme.

Huomioithan, että ennen rokotukseen pääsyä voit joutua odottamaan hetken ulkona, jotta saamme pidettyä 2 m turvavälit. Rokotuspaikalle otetaan sisään aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa, joten ethän saavu rokotuspaikalle liian aikaisin jonotuksen välttämiseksi.

Saattaja voi tulla rokotuspaikalle sisään ainoastaan silloin, jos rokotettava henkilö ei selviydy yksin rokotustilanteesta. Rokotustapahtuma jälkiseurantoineen kestää noin 15 min.

Rokotuspaikalla tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Toivomme, että autolla tulevat saattajat odottavat kauempana, jotta rokotuspaikan parkkipaikka ei ruuhkaudu.

Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Voit saada korvauksen taksimatkasta, jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Lisätietoja Kelan sivulta.

Kohderyhmät

1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat sekä muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö

2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia

3. Muu väestö (katso THL:n sivuilta)

Tällä hetkellä rokotamme:

 • Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia henkilöitä (2009 tai aiemmin syntyneet). Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta rokotushetkellä. THL:n infokirje rokotettavalle nuorelle, pdf
 • Kolmatta rokoteannosta tarjotaan osana perusrokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille ja vanhemmille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.
 • Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake, pdf
 • Sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin 6 kuukauden ajan, joten koronavirusrokote kannattaa antaa vasta noin 6 kuukauden kuluttua koronavirusinfektiosta. Tämä koskee myös tilanteita, joissa sairastettu koronavirustauti ajoittuisi 1. ja 2. annoksen väliin. Näissä tilanteissa tehosterokotusaikaa kannattaa siirtää pääsääntöisesti 6 kk päähän sairastetusta taudista. Myös pitkittyneen koronavirustaudin oireista kärsivän henkilön voi rokottaa, mutta rokotusta kannattaa siirtää, jos henkilö on hyvin heikkokuntoinen, tutkimukset ovat kesken tai oireet ovat juuri pahentuneet.

Rokotamme 1. rokotusannoksia tilanteesta riippuen joko BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan Spikevax -rokotteella. Aiemmin AstraZenecan Vaxzevria -rokotteen saaneet alle 65-vuotiaat saavat tehosterokotteena BioNTech-Pfizerin rokotteen.

THL:n linjauksen mukaisesti 65-69-vuotiaat, jotka varaavat ajan ensimmäiseen koronarokotukseen, voivat valita halutessaan rokotteekseen mRNA-rokotteen (Vantaalla BioNTech-Pfizer).

Rokotus on maksuton.

Astra Zenecan Vaxzevria-koronarokotteeseen liittyviä tarkennuksia

AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Mikäli olet sairastanut edellä mainitut, otathan yhteyttä koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 5844 3030 (ma-pe 8-16) ennen rokotusaikaa, jotta rokote voidaan vaihtaa. Rokotustoiminnan sujumiseksi, pyydämme että mahdolliset rokotusselvittelyt tehdään etukäteen puhelinpalvelussa eikä rokotuspaikalla.

Huom: THL:n ohjeen mukaisesti aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este Astra Zenecan Vaxzevria-rokotteen antamiselle. Rokottamista Astra Zenecan Vaxzevria-rokotteella ei estä myöskään sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa.

Aiemmin AstraZenecan Vaxzevria-rokotteen saaneet alle 65-vuotiaat saavat tehosterokotteena BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotteen.

THL suosittelee, että 65 vuotta täyttäneet jatkavat rokotussarjaansa aiemmin saamallaan koronarokotteella, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä. Jos AstraZenecan rokotetta saanut henkilö kuitenkin kieltäytyy ottamasta toista AstraZenecan rokoteannosta, hän voi saada toisena ajankohtana mRNA-rokotteen, joka on Vantaalla BioNTechPfizerin rokote.

Mikäli henkilö kieltäytyy AstraZenecan toisesta rokoteannoksesta, tulee hänen perua puhelimitse aiemmin varattu rokoteaika ja varata samalla uusi aika (p. 09 5844 3030, ma-pe 8-16). Rokotuspaikoilla ei ole ylimääräisiä rokotteita, sillä kaikki rokoteaineet ovat ajanvarauksella varattuja, joten rokotuspaikalla rokotteesta kieltäytyvän henkilön rokotetta ei voida muuttaa samalla kertaa toiseksi.

AstraZenecan rokotteen annosväli voi olla vastedes 8–12 viikkoa. Halutessaan AstraZenecan rokotteen tehosterokotusta voi aikaistaa soittamalla puhelinpalveluun.

Alle 65-vuotiaille annetaan myös jatkossa vain mRNA-rokotteita, eli BioNTechPfizerin rokotetta.

EU:n koronatodistus

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:

 • todistuksen koronarokotuksesta
 • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta
 • todistuksen sairastetusta koronasta

Lue lisää koronatodistuksesta THL:n nettisivuilta. EU:n koronarokotustodistus on mahdollista ladata itse Omakannasta. Henkilöt, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voivat saada paperisen koronatodistuksen terveydenhuollon toimipaikoista.

Jos huomaat virheitä tai puutteita rokotustodistuksessasi, lähetä sähköpostilla yhteystietosi ja soittopyyntö osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi.

Huomioitavaa

Koronaepidemia on ohi vasta, kun valtaosa väestöstä on rokotettu, joten rokotusten jälkeenkin täytyy vielä jatkaa suojautumista koronaa vastaan.

Rokotusaikoja voi varata puhelimitse ainoastaan koronarokotusten ajanvarausnumerosta. Ethän ota koronarokotusasioissa yhteyttä muihin Vantaan kaupungin numeroihin tai palveluihin kuten terveysasemille, jotta palvelut eivät ruuhkaudu.

Rokotusten sujuvoittamiseksi suositellaan, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan heti, kun oman ikäryhmän rokottaminen alkaa. Mikäli rokotusaikaa ei jostain syystä pääse heti varaamaan, on se kuitenkin mahdollista varata myöhemminkin.

Ulkopaikkakuntalaiset: Lähtökohtaisesti koronarokotuksen saa omasta kotikunnasta. Rokotuksen voi saada myös sellaisessa kunnasta, jonka alueella henkilö oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen henkilö on valinnut hoitopaikakseen.

Kotikunnattomien rokotukset: Rokotuksen saa, mikäli oleilee Suomessa pidempiaikaisesti.

Ajankohtaista