Koronarokotukset

Rokotuspisteet

Ajanvaraus

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

EU:n koronatodistus

Koronatodistuksen merkitsemistavat muuttuivat 1.2.2022

Uusia merkitemistapoja ovat esimerkiksi:

 • Henkilöllä on 2 rokotusta ja hän on sairastanut koronan ennen toista rokotusta. Rokotustodistukseen tulee tässä tapauksessa merkintä 2/1.
 • Henkilöllä on 3 rokotusta ja hän on sairastanut koronan ennen toista rokotusta. Rokotustodistukseen tulee tässä tapauksessa merkintä 3/1.

Katso kaikki merkitsemistavat Kannan sivuilta.

Vantaa tarjoaa kolmatta koronarokotusta riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille

Vantaa tarjoaa THL:n suosituksen mukaisesti kolmatta koronarokotusta koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille. Kolmannen rokotuksen voi hakea, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Lue koko uutinen täältä.

Ajanvaraus on nyt auki myös 12–17-vuotiaiden kolmansille rokotuksille. Varaa aika Koronarokotusaika.fi

Uusi koronarokote käyttöön myös Vantaalla

Novavaxin proteiinirokotetta, Nuvaxovidia on saapunut Suomeen. Rokote otetaan käyttöön myös Vantaalla.

Rokotetta suositellaan 18 vuotta täyttäneille, joille aiemmat koronarokotteet eivät ole sopineet tai he haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin, eikä sitä toistaiseksi suositella kolmansiin tai neljänsiin annoksiin, muuten kuin poikkeustapauksissa.

Novavaxin rokotteen voi ottaa, vaikka olisi sairastanut koronavirustaudin.

Ajanvaraus vain puhelimitse 09 5844 3030 (ma-pe klo 8–16).

Ulkomailla rokotetut voivat nyt saada EU-koronarokotustodistuksen

EU-koronarokotetodistus voidaan kirjata vain koronarokotteista, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla. Voit tarkistaa hyväksytyt koronarokotevalmisteet täältä.

EU-koronarokotustodistusta varten sinun on jätettävä yhteydenottopyyntö. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse koronarokotus@vantaa.fi tai paikan päällä Myyrmannin, Jumbon tai Hiekkaharjun Varian rokotuspisteillä.

Huom! Ethän lähetä rokotustodistustasi sähköpostitse.

Lue koko uutinen täältä.

Kohderyhmät

Rokotusten kohderyhmiin kuuluvat voivat hakea rokotuksen miltä tahansa Vantaan koronarokotuspisteeltä. Poikkeuksena 5–11-vuotiaat, koska heille käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnatya.

Ensimmäinen ja toinen koronarokotus

 • kaikille 12 vuotta täyttäneille ajanvarauksella tai walk in
 • kaikille 5–11-vuotiaille ajanvarauksella erillisiin lasten rokotuksiin (rokotushetkellä täytyy olla täyttänyt 5 vuotta).

Kolmas rokotus

 • 60 vuotta täyttäneet ja terveydentilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat 3 kuukautta 2. rokotteesta. Sekä ajanvarauksella että ilman.
 • 18–59-vuotiaat 4 kuukautta 2. rokotteesta ajanvarauksella ja ilman.
 • 12–17-vuotiaat koronan riskiryhmiin kuuluvat, 6 kuukautta toisen rokotuksen jälkeen. Ajanvarauksella ja ilman. Ajanvarausta tehdessäsi

Neljäs tehosterokote

 • yli 12-vuotiaille vakavasti immuunipuutteisille 3–4 kuukautta kolmannesta rokotteesta. Sekä ajanvarauksella että ilman.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomake. Katso myös THL:n infokirje rokotettavalle nuorelle.

Rokotuspisteet

Kaikilla rokotuspisteillä on aikoja sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta.

Huom! Maaliskuussa rokotuspisteiden aukioloajoissa on poikkeuksia, katso poikkeusaikataulut kohdasta poikkeusajat.

 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1): ma-pe 8.00–16.00, walk in arkisin klo 8–15. Esteetön rokotuspiste.
 • Kauppakeskus Dixi: arkisin 9.00–17.00, walk in arkisin klo 9–16. (Sisäänkäynti katutasosta K-marketin ja Burger Kingin välistä 2. krs tai Dixin kauppakeskuksesta eteläpääty 2. krs.)
 • Kauppakeskus Myyrmanni: arkisin 8.00–16.00, walk in arkisin klo 8–15. (Sijainti 0. krs, ravintola Red Onionin vieressä.)
 • Kauppakeskus Jumbo: arkisin klo 9.00–17.00, walk in arkisin klo 9–16. (Flamingon yhdyskäytävä, 2. krs.)
 • Martinlaakson ostoskeskus (Kivivuorentie 4): arkisin klo 8.00–16.00, walk in arkisin klo 8–15.

Poikkeusajat

 • Kauppakeskus Myyrmanni: to 10.3. klo 12–20, ti 15.3. klo 12–20, to 17.3. klo 12–20 ja ti 22.3. klo 12–20 walk in klo 19 asti. (Sijainti 0. krs, ravintola Red Onionin vieressä.)
 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1): to 10.3. klo 12–20, to 17.3. klo 12–20 ja ti 22.3. klo 12–20, walk in klo 19 asti.
 • Martinlaakson ostari: to 17.3.2022 klo 12:00–20:00 ja ti 22.3.2022 klo 12:00–20:00

Pop up -rokotuspisteet

5–11-vuotiaat lapset (ilman ajanvarausta):

 • Hakunilan neuvola (Laukkarinne 6): to 17.3. klo 16–19.30 ja ti 22.3. klo 16–19.30.

5–11-vuotiaiden rokotuspisteet ja aikataulut

5–11-vuotiaiden rokotuksia saa ilman ajanvarausta niille tarkoitettuna ajankohtana tai ajanvarauksella koronarokotusaika.fi-järjestelmästä.

Molempien huoltajien on täytettävä suostumuslomake ennen kuin lapsi voidaan rokottaa ensimmäisen kerran. Suosittelemme, että huoltajat täyttävät lomakkeen ennen rokotuspisteelle saapumista. Myös huoltajien allekirjoittama vapaamuotoinen suostumuslomake käy.

 • Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1): su 13.3. klo 9–16, ti 15.3. klo 16–20 ja su 27.3. klo 8–17.
 • Lumo: to 10.3. klo 16–20. (Rokotuspiste sijaitsee Lumossa ravintola Villiankan tiloissa. Sisäänkäynti Lumon pääovesta.)
 • Kauppakeskus Myyrmanni: su 13.3. klo 9–17, to 17.3. klo 16–20, ti 22.3. klo 16–20 ja su 27.3. klo 9–17. (Sijainti 0. krs, ravintola Red Onionin vieressä.)

Kerrothan rokotuspisteen henkilökunnalle, jos rokottaminen jännittää, niin huomioimme jännityksen rokotustilanteessa.

Huomioithan, että ennen rokotukseen pääsyä voit joutua odottamaan hetken ulkona, jotta saamme pidettyä 2 m turvavälit. Rokotuspaikalle otetaan sisään aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa, joten ethän saavu rokotuspaikalle liian aikaisin jonotuksen välttämiseksi.

Saattaja voi tulla rokotuspaikalle sisään ainoastaan silloin, jos rokotettava henkilö ei selviydy yksin rokotustilanteesta. Rokotustapahtuma jälkiseurantoineen kestää noin 15 min.

Rokotuspaikalla tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Toivomme, että autolla tulevat saattajat odottavat kauempana, jotta rokotuspaikan parkkipaikka ei ruuhkaudu.

Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Voit saada korvauksen taksimatkasta, jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi. Lisätietoja Kelan sivulta.

Vantaalaiset, jotka tilapäisesti oleskelevat toisessa kunnassa, voivat ilman erillistä potilaskohtaista maksusitoumusta hakeutua siellä influenssa- tai koronarokotukseen, mikäli kunnalla on mahdollisuus näitä rokotuksia tarjota. Päätös/maksusitoumus (pdf)

Ajanvaraus

Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta www.koronarokotusaika.fi. Sähköinen ajanvaraus edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Toisen aikuisen puolesta asiointi verkossa on nyt myös mahdollista. Tämä edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lisätietoa ajanvarauspalvelusta. Huoltaja voi varata ajan rokotukseen alaikäisen lapsen puolesta.

Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8–16). Yhteydenotto tulee pääsääntöisesti samana päivänä.

Ajanvarauksen puhelinnumero on tarkoitettu ainoastaan kohderyhmän ajanvarauksia varten, ei muihin tiedusteluihin, jotta linja ei ruuhkaannu.

Voit tarvittaessa peruuttaa tai siirtää ajanvarauksesi koronarokotusaika.fi -sivulla.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä.

Hoivakodin asukkailla on ollut mahdollisuus saada rokotus hoivakodissa.

Jos henkilökohtaisen esteen vuoksi rokotuspisteelle saapuminen on mahdotonta, voit jättää meille yhteydenottopyynnön osoitteeseen koronarokotus@vantaa.fi tai ottamalla yhteyttä puhelinpalvelumme kautta. Tarvittavat jatkotoimet päätetään tapauskohtaisesti.

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

Sairastettu koronatauti antaa saman suojan kuin yksi rokoteannos, silloin kun rokotteen ja tartunnan välillä on vähintään kuusi viikkoa.

Katso THL:n verkkosivuilta taulukko eri ryhmille tarjottavista rokoteannoksista ja suositelluista rokoteväleistä.

Käytössä olevat rokotteet

Ensimmäisenä rokoteannoksena annetaan mRNA-rokote: joko BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan Spikevax. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Jos mRNA-rokotesarjaa ei voida jatkaa, esim. allergian takia, annetaan tehosteena Janssenin rokote, joka on adenovirusvektorirokote. Sovi tästä etukäteen .

Lisäksi Novavaxin proteiinirokotetta, Nuvaxovidia voi saada 18 vuotta täyttäneet, joille aiemmat koronarokotteet eivät ole sopineet tai he haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin, eikä sitä toistaiseksi suositella kolmansiin tai neljänsiin annoksiin, muuten kuin poikkeustapauksissa. Novavaxin rokotusajat on varattava erikseen puhelinajanvarauksesta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16).

Kolmantena annoksena annetaan joko Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta, Modernan Spikevax-rokotetta tai Janssenin rokotetta.

Rokotus on kaikille maksuton.

EU:n koronatodistus

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta:

 • todistuksen koronarokotuksesta
 • todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta
 • todistuksen sairastetusta koronasta

Lue lisää koronatodistuksesta THL:n nettisivuilta. Lataa koronatodistus Omakannasta.

Henkilöille, jotka eivät itse voi käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voidaan tulostaa paperinen todistus terveydenhuollosta. Tällöin on oltava hyvissä ajoin yhteydessä Maisa-viestillä tai terveysaseman puhelinpalveluun arkisin kello 8–12.

Saat todistuksen ensisijaisesti postitse.

Ethän ole yhteydessä terveysasemalle, jos sinulla on pääsy Omakantaan ja tarvitset vain tulostinta. Tällöin voit tulostaa todistuksen esimerkiksi kirjastossa.

Huom! EU:n koronarokotustodistus hyväksytään matkustuskäytössä vain yhdeksän kuukauden ajan eli 270 päivää toisen rokotteen saamisen jälkeen. Todistuksen voimassaoloaikaa ei toistaiseksi rajoiteta kolmannen rokotteen jälkeen.

Lataa todistus Omakannasta uudelleen kolmannen rokotuksen jälkeen. Kolmannen rokotuksen tieto ei päivity automaattisesti todistukseen, vaan todistus pitää ladata uudestaan Omakannasta. Käytä todistusta, jossa saamasi koronarokotteet on merkitty 3/3.

Jos huomaat rokotustodistuksessasi virheitä tai todistus ei ole muodostunut 5 vuorokauden sisällä rokotuksen saamisesta, lähetä sähköpostitse soittopyyntö ja yhteystietosi koronarokotus@vantaa.fi.

EU-koronarokotetodistus voidaan kirjata vain koronarokotteista, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla. Voit tarkistaa hyväksytyt koronarokotevalmisteet täältä.

EU-koronarokotustodistusta varten sinun on jätettävä yhteydenottopyyntö. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse koronarokotus@vantaa.fi tai paikan päällä Myyrmannin, Jumbon tai Hiekkaharjun Varian rokotuspisteillä.

Huom! Älä lähetä rokotustodistustasi sähköpostitse.

Ajankohtaista