Kutsuntaikäisten ennakkoterveystarkastukset

Jokaisen kutsuntaikäisen miehen on asevelvollisuuslain mukaan käytävä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyn kutsuntatilaisuuksia.

Vantaalaisissa oppilaitoksissa opiskelevat kutsuntaikäiset

Vantaan oppilaitoksissa opiskelevat nuoret tarkastetaan oppilaitoksissa. Oppilaitoksen opiskeluterveydenhoitajat kutsuvat kutsuntaikäiset nuoret ennakkoterveystarkastukseen omalle vastaanotolleen ja varaavat terveystarkastuksen yhteydessä ajan lääkärille. Lääkärin suorittamat terveystarkastukset tehdään oppilaitoksissa.

Muissa kunnissa opiskelevat kutsuntaikäiset

Muualla kuin Vantaalla opiskelevat kutsuntaikäiset vantaalaiset nuoret varaavat ajan omalta terveysasemaltaan. Heille varataan aika terveystarkastukseen oman tiimin terveydenhoitajalle. Terveystarkastuksen jälkeen terveydenhoitaja varaa ajan lääkärille tai kutsuntaikäinen voi varata sen itse ajanvarauksen kautta.

Ne kutsuntaikäiset, jotka eivät kuulu opiskeluterveydenhuoltoon

Ne kutsuntaikäiset vantaalaiset, jotka eivät opiskele tai ole oppilaitoksen kirjoilla, varaavat ajan omalta terveysasemaltaan. Heille varataan aika terveystarkastukseen oman tiimin terveydenhoitajalle. Terveystarkastuksen jälkeen terveydenhoitaja varaa ajan lääkärille tai kutsuntaikäinen voi varata sen itse ajanvarauksen kautta.

Ajankohtaista