Itsehoito

Kaksi naista katsovat tietokoneen ruutua.

Näiltä sivuilta saat tietoa ja tukea oman terveytesi edistämiseen sekä apua oireiden ja sairauksien omatoimiseen hoitamiseen. Sivun vasemmassa laidassa on linkkejä, joista löydät oman hyvinvointisi ylläpitoon liittyvää tietoa.

HUSin Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Tarjoamme tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Terveyskylään on avattu uudet keuhko-, munuais- ja silmäsairauksiin erikoistuneet talot. Tutustu terveyskylään

Tutustu myös Omaolo-sivustoon. Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.

Jos sinulla on yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia, on hyvä tehdä terveys- ja hoitosuunnitelma. Se sisältää hoidon tavoitteet sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Lisäksi suunnitelma auttaa sinua omahoidossa ja edistää hyvinvointiasi. Suunnitelma tehdään yhdessä hoitajan tai lääkärin kanssa.

Osallistu hyvinvointivalmennuksiin

Tarjoamme vantaalaisille mahdollisuuden osallistua maksuttomiin hyvinvointivalmennuksiin. Valmennuksen avulla saat tukea terveyttä edistäviin elämäntapamuutoksiin ja hyvinvointiin. Duodecim STAR® terveysvalmennus tilataan sähköpostiin. Saat erilaisia tehtäviä ja tietoa sisältävän valmennusviestin viikoittain antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tilaa kirjautumislinkki täältä

Tee sähköinen terveystarkastus

Tiedätkö, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi? Tee netissä maksuton terveystarkastus ja lisää hyviä vuosia elämääsi.

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on vantaalaisille maksuton palvelu, jonka avulla voit kohentaa omaa terveyttäsi. Palvelusta saat tietoa siitä, miten elämäntapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi sekä riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin tuottama palvelu.

Ohjelma kysyy muun muassa ikää, painoa sekä yleisiä terveyden tunnuslukuja kuten kolesteroliarvoja ja verenpainetta. Lisäksi ohjelma kartoittaa kysymyksin esimerkiksi ruokavaliota, liikuntatottumuksia sekä stressin määrää.

Tulosten perusteella saat käyttöösi raportin, joka kuvaa terveystilannettasi yleistajuisesti ja osoittaa, missä menee hyvin ja missä taas on parantamisen varaa.

Vastauksia muuttamalla saat näkökulmaa siitä, miten muutokset keskimäärin vaikuttaisivat terveydentilaan ja elinikäarvioon. Pienilläkin elämäntavan muutoksilla voi olla yllättävän iso vaikutus terveyteen.

Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöösi sähköisen valmentajan, joka auttaa vaikkapa painon pudottamisessa, tupakoinnin lopettamisessa tai stressin hallinnassa.

Duodecim STAR terveystarkastus

Ajankohtaista