Keskusteluapu
Ensi- ja turvakotien liiton chat
Ensi- ja turvakotien liiton keskustelupalvelussa saa apua esimerkiksi väkivaltaan, vauvan uniongelmiin tai päihteisiin liittyvissä asioissa.
Etsivä nuorisotyö
Etsivä nuorisotyö työskentelee 16-28-vuotiaiden koulutuksen tai työelämän ulkopuolella olevien vantaalaisten nuorten kanssa. Olemme tavoitettavissa numerosta 050 312 4372 tai sähköpostilla etsivanuorisotyo@vantaa.fi. Jos sinulla tai tuntemallasi nuorella on suunta hukassa, voit aina olla meihin yhteydessä. Tarkemmat yhteystiedot pdf-tiedostossa.
Vastaanotamme edelleen myös huoli-ilmoituksia yhteistyökumppaneilta tuttuun tapaan. Ilmoituksen voit jättää etsivän nuorisotyön sivujen kautta. Huoli-ilmoituksen voi tehdä myös nuori itse tai joku hänestä huolissaan oleva läheinen.
FinFami Uusimaa
Voit varata puhelinajan verkossa tai soittaa omaisten tuki- ja neuvontanumeroon ma–to kello 9–16, p. 09 686 0260.
Helsinki Mission puhelimet
Lisätietoa nuorten karanteenikaveritoiminnasta, Senioripysäkistä ja muista HelsinkiMission tukipalveluista.
HUS:n ja Mielenterveystalon Koronahuoli-chat
Mielenterveystalossa sijaitsee Milli, virtuaalinen apuri. Nyt Millin kautta pääsee myös chattaamaan ammattilaisen kanssa Koronahuoli-chattiin.
Chatissa saa apua koronapandemian aiheuttamiin mielen oireisiin kuten ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi chatissa saa neuvoja elämäntilanteeseen liittyviin huoliin, kuten taloudelliseen pärjäämiseen, asumiseen, lasten tai läheisen vointiin, päihteiden käyttöön tai lähisuhdeväkivaltaan.
Hyvakysymys.fi
Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelussa on muun muassa chat- ja puhelinneuvontaa, luentoja ja verkkokursseja, vertaisryhmiä sekä videoita ja podcasteja.
Koronabotti
Terveyskylän Koronabotti ohjaa ja antaa neuvoa koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi.
Kriisipuhelin
Suomen Mielenterveysseura Mieli ry:n ylläpitämä kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Puhelin päivystää suomen kielellä vuorokauden ympäri, p. 09 2525 0111. Lisätietoja palvelusta sekä numerot ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
Mannerheimin lastensuojeluliiton puhelimet
Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämässä Lasten ja nuorten puhelimessa sekä chattipalvelussa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa mietityttävästä asiasta. Puhelinpalvelu on auki ma–pe kello 14–20 ja la–su kello 17–20, p. 116 111. Lasten ja nuorten chat on auki sunnuntaista keskiviikkoon kello 17–20.
Mielenterveyden keskusliiton verkko- ja puhelinpalvelut
Mielenterveyden keskusliitto palvelee verkossa ja puhelimitse joka arkipäivä. Mielenterveysneuvontaa, sosiaalineuvontaa, oikeusneuvontaa.
Naisten Linja
Naisten Linjan neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Puhelin päivystää ma–pe kello 16–20, p. 0800 02400.
Nettitupu
Nettitupu on koululaisten ja nuorten tukichat, joka palvelee arkisin kello 12–18.
Nollalinja
Nollalinjan puhelin auttaa, jos on kokenut henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessa. Puhelimeen voi soittaa kellon ympäri joka päivä, p. 080 005 005.
Normaali.fi/Vantaa
Normaali.fi tarjoaa chat-keskusteluapua huoliin.
Poikien puhelin
Väestöliiton auttava puhelin- ja verkkopalvelu Poikien puhelin on tarkoitettu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puheluihin vastaa koulutettu mies. Puhelimessa nuoria autetaan kaikissa elämään liittyvissä pulmissa.
Sekasin247.fi
Sekasin-palvelu tarjoaa chat-keskusteluapua 12–29-vuotiaille.
Soste ry
Sosiaali- ja terveysalan järjestöt tarjoavat kattavasti tukea koronavirusepidemian aikana. Soste ry:n sivulta löydät kootusti jäsenjärjestöjen tarjoamat palvelut.
Svenskspråkig kristelefon
Mieli.fi Må kl. 16–20, ti, to–fr kl. 9-13, tel 09 2525 0112.
Tukinet
Tukinetissä voit osallistua ryhmächatteihin tai kahdenkeskisiin chatteihin, ottaa osaa ryhmäkeskusteluihin tai saada henkilökohtaisen tukihenkilön.
Vantaan seurakuntien palveleva puhelin ja netti
Kirkon valtakunnallinen Palveleva puhelin (linkki sivulle https://kirkonkeskusteluapua.fi/chat/) suomeksi kello 18–24, p. 0400 221 180. Ruotsiksi kello 20–23, p. 0400 221 190. Myös palveleva netti, joka tarjoaa keskusteluapua.
Vantaan turvakodin kriisipuhelin
Vantaan turvakodin kriisipuhelin palvelee kellon ympäri joka päivä, p. 040 455 5543.