Tukea 70 vuotta täyttäneille

Valtioneuvosto ei enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen, ottaen huomioon henkilön kokonaistilanne ja yksilölliset riskitekijät.

70 vuotta täyttäneille suunnatuista tukipalveluista päivitetään tälle sivulle tietoa.

Lisää poikkeustilanteessa auttavia järjestöjä ja toimijoita löydät Tukea ja apua -sivulta.

Seuraa myös THL:n nettisivujen ohjeistuksia.

Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa ja käyttää yksilöllistä harkintaa.

Kauppa- ja apteekkiasioita hoitaessa ja terveyskeskuksissa käydessä tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja 1-2 metrin turvaväleistä. Lisäksi kannattaa välttää asiointia ruuhka-aikaan.

Korona-ajan yleisneuvonta

Korona-ajan palveluiden yleisneuvontaa saat numerosta 09 8395 0070 klo 8-15.30.

Kirkko Vantaalla päivystää

Saat keskusteluapua poikkeustilan aikana arkisin ma-pe klo 13-18 numerossa 09 830 6699 (31.8. asti). Ota yhteyttä kun ahdistaa, huolestuttaa tai et tiedä, miten selviät eteenpäin.

Helsingin ortodoksinen seurakunta

Seurakunta tarjoaa kauppa-apua 70 vuotta täyttäneille ortodoksisen seurakuntaan kuuluville. Yhteydenotto numeroon 050 404 9404.

SPR:n Korson osasto

Olemme lopettaneet toiminnan 30.6.2020. Tarvittaessa käynnistämme avun uudestaan. Kiitämme kaikkia asiakkaita ja vapaaehtoisia!

Lue lisää SPR:n koronasivustolta.

Opastusta verkossa toimimiseen

Enter ry:n opastajat ovat koonneet ikäihmisten tietopakettiin linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin ja verkon välityksellä toimiviin palveluihin. Sivustolta löytyy myös digiaiheisia ohjeita muun muassa yhteydenpitoon WhatsAppin, Skypen ja Facebookin avulla.