Muutoksia muissa palveluissa

Koronaepidemia on aiheuttanut muutoksia asiointi- ja vapaa-ajan palveluihin sekä osallistumismahdollisuuksiin ja päätöksentekoon.

Asiointipalvelut

Vantaa-infot

Vantaa-infon asiointipisteistä Tikkurila ja Myyrmäki ovat auki omien aukioloaikojensa mukaisesti. Korson Vantaa-info suljettu 9.8.2020 asti.

Vantaa-infon neuvontapalvelut hoitavat yleistä Korona-neuvontapuhelinta, joka palvelee numerossa 09 8395 0070 arkisin klo 8-15.30.

Kaupunkiympäristön sähköiset asiointipalvelut löydät täältä.

Vapaa-ajan palvelut

Vapaa-ajan palvelut poikkeusoloissa on koottu Vantaa Iloa!-sivulle. Poikkeustilan aikana kehitettyjä uusia palveluita ylläpidetään ja kehitetään edelleen, jotta myös yli 70-vuotiailla ja muilla riskiryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua palveluihin ilman fyysistä kontaktia.

Luontoretket

Retkiä järjestetään rajoitetulla osallistujamäärällä ja turvavälein.

Asukastilat

Asukastilat avautuvat kesätauon jälkeen 5.8.

Yhteisen pöydän verkoston yhteisölounaat on peruutettu toistaiseksi. Asukastiloista ei enää saa ruokaa. Hävikkiterminaali toimii toistaiseksi normaalisti. Akuutti ruoka-apu turvataan laajan verkoston avulla ja riittävä määrä kassijakoja järjestetään.

Aikuisopisto

Koronavirus on huomioitu Vantaan aikuisopiston syksyn kurssitarjonnan järjestämisessä.

Kirjasto

Lähes kaikki Vantaan kirjastojen palvelut ovat 1.6. alkaen taas käytössä. Kaikki tilat, kuten lukusalit ja ryhmätyötilat, eivät kuitenkaan ole vielä auki.

Liikunta

Liikuntapaikkojen käytössä noudatetaan voimassaolevia henkilörajoituksia. Käytössä on huomioitava etäisyydet käyttäjien välillä ja yleiset hygieniaohjeet.

Senioreille on edelleen tarjolla ohjattuja jumppia verkkolähetyksinä. Jatkossa jumpat lähetetään liikuntapalveluiden omalta studiolta.

Kuusijärvi

Kuusijärven ulkoilualueen sauna- ja pukutilat ovat käytössä. Ohjeistusta saunojen ja pukutilojen käyttäjille.

Kulttuuri

Kulttuuritilat ja -palvelut

Lasten kulttuuritoiminta käynnistyy alle 50 henkilön ryhmissä sekä kaupungin itse tuottamien että ulkopuolisten tuottajien ylläpitämänä kesäkuun alusta.

Kulttuuripalveluita tarjotaan edelleen erilaisilla striimauksilla ja virtuaalitapahtumina.

Museot

Vantaan taidemuseo Artsin näyttelytoiminta on avoinna kesäaukioloaikojen mukaan. Taidemuseossa on esillä Kuvanvapaus- ja Naamataulukirjasto -näyttelyt. Galleria K avautuu 3.6. alkaen.

Vantaan kaupunginmuseo on suljettuna remontin vuoksi ja avautuu syksyllä.

Päätöksenteko

Kaupungin päätöksentekokyky varmistetaan ja toimielinten varsinaiset kokoukset pidetään aikataulun mukaisesti.

Vantaalle on perustettu johtokeskus / tilannehuone, jossa seurataan tilanteen kehittymistä. Myös häiriötilannejohtoryhmä kokoontuu säännöllisesti, alkuun päivittäin.

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Perustuen tämänhetkisiin valtakunnallisiin suosituksiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kaavatöihin liittyvät yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Osa tilaisuuksista voitaneen järjestää myöhempänä ajankohtana, mutta suurimpaan osaan valmistellaan parhaillaan vaihtoehtoisia osallistumistapoja.

Tiedot kuhunkin kaavatyöhön osallistumisen järjestämisestä päivitetään Kaavatyöhön osallistuminen -sivulle sitä mukaa kun tiedot tarkentuvat.

Pidä väliä – huolehdi turvallisuudesta

Jokainen voi omalla toiminnallaan estää koronaviruksen leviämistä.

Ajankohtaista


Twitter