Koronatestaus

Tiedote 26.2.2021

Hakunilan ostoskeskuksen sisäpihalla ollut koronanäytteenottopiste jouduttiin sulkemaan 24.2.2021. Liian keskeinen paikka aiheutti häiriötä ostoskeskuksen liikkeenharjoittajille.

Uusi näytteenottopiste avataan keskiviikkona 3.3. Hakunilan urheilupuiston viereen, osoitteeseen Luotikuja 2. Näytteenotto tapahtuu kontissa ja aika testiin on varattava etukäteen. Asiakaspysäköinti on urheilupuiston parkkipaikalla

Koronavirusnäytteen ottaminen

Koronavirusnäyte otetaan, jos 14 vuorokauden sisällä ennen hoitoon hakeutumista on alkanut:

 • akuutti hengitystieinfektio (yksi oire riittää: kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys) tai
 • ilman muuta ilmeistä syytä alkanut ripuli tai vatsakipu.

Ajanvaraus koronatestiin

Uudenmaan alueella asuvat voivat varata ajan koronavirusnäytteenottoon itse sähköisen palvelun, Koronabotin kautta. Voit varata ajan myös alle 16-vuotiaalle lapsellesi tai toiselle aikuiselle. Toisen aikuisen puolesta voi asioida vain, jos asiointiin on valtuutus Suomi.fi-palvelussa.Koronabotti löytyy osoitteesta: koronabotti.hus.fi

Ajan testaukseen voit varata myös soittamalla koronaneuvontapuhelimeen, joka palvelee arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18 numerossa 09 839 50070. Koronaneuvontapuhelimeen on myös mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö. Puhelinpalvelussa hoitaja arvioi tilanteesi ja tarvittaessa tekee lähetteen koronatestiin tai ohjaa sinut lääkärin vastaanotolle.

Terveysneuvontaa virka-ajan ulkopuolella saa Päivystysavusta numerosta 116 117.

Vantaan koronaviruksen näytteenottopisteet

Vantaalla HUSin ylläpitämät koronanäytteenottopisteet toimivat Peijaksen sairaalassa (Sairaalakatu 1) ja HUSin alihankkija 9Livesin pisteissä Koivukylässä (Koivukylänväylä 32), Ala-Tikkurilassa (Härkävaljakontie 31), Martinlaaksossa (Laajakorvenkuja 1) ja Hakunilan urheilupuistossa (Luotikuja 2). Osa pisteistä toimii sisätiloissa, osa drive-in -periaatteella. Näytteenottoon voi hakeutua muidenkin kuntien kuin oman asuinkuntansa alueella. Näytteenottopaikan ja tarkan osoitteen saat ajanvarauksen yhteydessä.

Hakunilaan avataan uusi koronanäytteenottopiste (lue tiedote)

Variston koronanäytteenottopiste suljettiin marraskuun lopussa 2020 (lue tiedote).

HUSin koronavirustesti on maksuton.

 • Näytteenoton ajanvarauksesta tulee tekstiviesti-ilmoitus puhelimeen.
 • Paikalle voi saapua sovittuna aikana omalla autolla, auton kyydissä, pyörällä tai jalkaisin. Julkisia kulkuneuvoja ei tule käyttää.
 • Testiin tulevalle suositellaan kasvomaskin käyttöä.
 • Näyte otetaan nenänielun limakalvolta vanupuikolla.
 • Negatiivisesta tuloksesta lähetetään 1–2 vrk kuluttua näytteenotosta tieto tekstiviestillä. Asiakkaalle soitetaan, mikäli tulos on positiivinen.
 • Suojaa muita altistumiselta.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Kun yskit tai aivastat, suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan.
 • Pidä tarpeelliset turvavälit.

Tutkimukset minuutissa: Koronatestaus

Ajankohtaista