Ajankohtaista

  • Koronaepidemian vuoksi mielenterveys- ja päihdepalveluissa on muutoksia. Katso muutokset tästä
  • Avoimet ryhmät Tikkurilan ja Martinlaakson päihdepoliklinikoilla on toistaiseksi peruttu.
  • 1.7.2021 alkaen peruuttamatta jätetystä päihdepoliklinikan lääkärikäynnistä peritään 50,80 euron maksu, mikäli asiakas jättää saapumatta varatulle lääkärin vastaanottoajalle ilman hyväksyttävää syytä. Ajan voi perua sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa tai soittamalla päihdepoliklinikan vastaanottoon.

Ongelmana alkoholi tai lääkkeet

Puusilta maantasosta kuvattuna.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden aukioloajat kesällä 2021

Tiedote 1.9.2020

Päihdepoliklinikoiden päivystysvastaanotto Vantaalla 7.9.2020 alkaen

Akuutteihin päihdeongelmiin voi hakea apua ilman ajanvarausta Martinlaakson tai Tikkurilan päihdepoliklinikalta. Mahdollisuuksien mukaan vastaanotolle kannattaa tulla ilmoittautumaan päivystysajan alussa. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille.

  • Martinlaakson päihdepoliklinikan päivystysvastaanotto palvelee maanantaisin ja torstaisin kello 12-14. Käyntiosoite on Laajaniityntie 3 (5.krs), 01620 Vantaa.

  • Tikkurilan päihdepoliklinikan päivystysvastaanotto palvelee tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 8.30-10.30. Käyntiosoite on Kielotie 20 C (2. krs), 01300 Vantaa.

  • Huomioitavaksi, että Myyrmäen päihdepoliklinikalla ei 7.9.2020 jälkeen ole päivystysvastaanottoa.

Hoitoon ilman lähetettä

Täysi-ikäinen alkoholi- tai lääkeongelmainen tai hänen läheisensä voi hakea apua päihdepoliklinikalta. Myös ammattilaiset voivat kysyä neuvoa ja ohjata asiakkaita päihdepoliklinikalle.

Hoitoon lähetteellä

  • Vieroitushoito on tarkoitettu täysi-ikäisille alkoholin ja muiden päihteiden käyttäjille, joille päihdevieroitus avohoidossa ei riitä.
  • Päihdehoitoa laitoksessa voi saada hoidontarpeen arvion kautta. Arvio tehdään esim. terveysasemilla tai päihdepoliklinikalla.
  • Koisonrannan palvelukeskus auttaa päihdeongelmaisia asunnottomia henkilöitä. Koisonrannan palvelukeskukseen hakeutumalla voi päästä kuntoutukseen ja pysyvän asumisen alkuun.

Vertaisryhmä päihdeongelmaisten läheisille

Avoin keskusteluryhmä päihdeongelmaisten läheisille toimii Tikkurilan päihdepoliklinikalla. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua tai sitoutua.

Ajankohtaista