Äitiys- ja lastenneuvolat

Pieni lapsi leikkii dublopalikoilla.

Neuvoloiden asiakkaita ovat raskaana olevat naiset, alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä. Neuvoloissa seurataan odottavan äidin ja lapsen terveyttä ja tuetaan koko perheen hyvinvointia.

Äitiysneuvolat

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä ja pyritään turvaamaan äidin ja tulevan lapsen terveys. Vanhemmat saavat neuvolasta tietoa ja tukea erilaisissa raskauteen, synnytykseen ja vauvaperheen arkeen liittyvissä asioissa. Ensimmäistä lastaan odottava perhe voi osallistua myös perhevalmennukseen, jossa valmistaudutaan tulevaan elämänmuutokseen. Lapsen isyys voidaan tunnustaa ennakkoon raskausaikana neuvolassa. Lue lisää isyyden selvittämisestä.

Lastenneuvolat

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kehitystä ja kasvua sekä annetaan vanhemmille tarvittavaa ohjausta ja tukea. Neuvolassa myös keskustellaan yhdessä perhettä askarruttavista asioista, vahvistetaan perheen omia voimavaroja ja edistetään terveitä elämäntapoja. Neuvolassa lapselle annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Neuvoloissa tehdään myös perheohjausta. Perheohjaajat auttavat perhettä silloin, kun arjessa on ongelmia.

Kannattaa tutustua myös nettineuvolaan, josta saat käytännön neuvoja lapsiperheiden arkeen. Nettineuvolasta löytyy tietoa mm. raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä, lapsen kasvusta ja kehityksestä, rokotuksista, vanhemmuudesta sekä parisuhteesta.

Ajankohtaista neuvolapalveluissa

Pähkinärinteen neuvola on toistaiseksi suljettu vesivahingon vuoksi

Pähkinärinteen neuvolassa on ollut vesivahinko viikolla 16. Sulkuajan pituudesta ei vielä pystytä antamaan tarkkaa arviota. Pähkinärinteen neuvolan asiakkaiden palvelut järjestetään tuttujen terveydenhoitajien toimesta Vantaan muissa neuvoloissa.

Pääsääntöisesti varatut ajanvaraukset toteutuvat sovittuina aikoina, ainoastaan vastaanottopiste vaihtuu. Olemme yhteydessä asiakkaisiin vastaanottopisteen vaihtumisesta.

Kiitämme ymmärryksestä ja yhteistyöstä.

Normaali toiminta jatkuu kesällä

Raskaana olevien ja alle 2- vuotiaiden sekä yksilöllisen tarpeen mukaiset neuvolakäynnit

Leikki-ikäisten aikoja on tarjolla ajanvaraustilanteen salliessa, ajanvaraukset puhelinpalvelun kautta.

Perheohjaajien palveluita on saatavilla koko kesän.

Avoneuvolat toimivat ajanvarauksella

Poikkeuksia toimipisteissä

Mikkolan neuvola on toiminut Korsossa 15.6.2020 alkaen. Toiminta palaa takaisin Mikkolaan 10.8.2020.

Rajakylän neuvola palvelee Hakunilan neuvolan tiloissa, Laukkarinne 6, ja palaa takaisin Rajakylään 1.9.2020.

Rajakylän asiakkaan voivat käyttää Hakunilan avoneuvolaa (1.6. alk.) maanantaisin klo 10.00-11.00 ajanvarauksella.

Pähkinärinteen neuvolan terveydenhoitajat palvelevat asiakkaitaan hajautetusti koko kesän niissä neuvoloissa, joihin he siirtyivät väistöön vesivahingon tieltä.

Iltavastaanottoja ei ole tarjolla kesäaikana 18.6.-10.8.2020.

Ajankohtaista

RSS

Twitter