Vapaaehtoistoiminta

Vanhuspalvelujen vapaaehtoistoiminta on vierellä kulkemista ja ilon jakamista. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia osallistua, toteuttaa itseään ja välittää toisesta ihmisestä. Vapaaehtoisena antaa mutta saa myös paljon.
Vapaaehtoiset voivat toimia yksin, yhdessä tai henkilökunnan rinnalla vanhusten tukena ja virkistyksenä. Vanhuspalveluissa vapaaehtoisten tukena ovat vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöt, jotka järjestävät vapaaehtoisille perehdytystä, tukea ja yhteisiä tapaamisia. Vapaaehtoistoiminnasta järjestetään myös säännöllistä koulutusta, mutta monesti vapaaehtoisena voi aloittaa jo alkuhaastattelun jälkeen. Satoja vapaaehtoisia toimii palvelutalojen, päivätoiminnan ja kotihoidon piirissä. Tule sinäkin mukaan.

"Minulle on aina pienestä asti ollut vanhukset tärkeitä. Toimin Korttelikerho vapaaehtoisena kerran viikossa muutaman tunnin ajan. On tärkeää saada yksin asuvia ikäihmisiä pois arkiympäristöstä toisten pariin. On hienoa kun saa ihmiset keskustelemaan ja nauramaan, tulee se yhteenkuuluvuuden tunne. Ihmisillä on tarve olla yhdessä: saa olla ja jutella", korttelikerho vapaaehtoinen Pirjo.

Riksapyörällä pitkin Tikkurilaa

Ala kaveriksi ikäihmiselle

Ajankohtaista