Asunnon muutostyöt

Kaupungin asunnonkorjausavustuksen saaminen edellyttää, että ympärivuotisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa pysyvästi asuvasta taloudesta ainakin yksi henkilö on vähintään 65-vuotias tai vammainen. Tulot ja varallisuus vaikuttavat avustukseen.

Avustuksen määrä on enintään 40 prosenttia hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avustus voi poikkeustapauksissa olla enintään 70 prosenttia, jos vanhus tai vammainen muutoin joutuisi välittömästi muuttamaan pysyvästi pois asunnosta liikkumisesteiden vuoksi tai siksi, ettei asunnossa voida antaa hänen tarvitsemiaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. Rintamaveteraanit voivat saada poikkeustapauksissa ns. veteraanilisän, enintään 30 prosenttia.

Sairaalasta kotiutuville asiakkaille voidaan tehdä kotiutumisen yhteydessä korjauspalveluna pieniä muutostöitä, kuten tukikahvojen asentaminen tai kynnysten poisto. Asiakas maksaa muutostöistä pienen omavastuuosuuden.

Vanhustyön keskusliitolla on 15 alueellista korjausneuvojaa, jotka avustavat veteraaneja ja vanhuksia asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa, korjausavustusten hakemisessa ja tarvittaessa myös muutostyöt suorittavan urakoitsijan löytämisessä.

Korjausneuvojan tekemä työ on asiakkaille maksutonta, mutta korjausten tekeminen maksaa. Korjausneuvoja auttaa kuitenkin avustusten hakemisessa asuntojen muutostöiden suoritukseen.

Ajankohtaista

Käsi tietokonehiiren päällä.

Sähköinen asiointi

Verkossa voit mm. varata aikoja, uusia eReseptin, katsella potilastietojasi tai vaikkapa tilata ilmaisen klamydia- ja tippuritestin!

Huolehdi hyvinvoinnistasi!

Katso vinkit oman terveytesi hoitoon Itsehoito-sivuilta.