Vantaan syksy

Vaahtera ja vaahteran lehtiä ruskan väreissä.

Syksyllä on ihanaa, kun illat pimenevät ja upeat värit ilmestyvät luontoon. Vantaalta löytyy syyskaudellekin monenlaista tekemistä ja kokemista. Tältä sivulta löydät vinkkejä syksyyn ja Vantaan kaupungin palveluita. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa jaamme kanavissa lisää vinkkejä kaupungin menoista.

Syysloma Vantaalla

Syyslomalla sopii hyvin ulkoilla, nauttia pitkistä aamuista, sytytellä valoja ja touhuta myös sisällä.

Vinkkejä syysloman viettoon Vantaalla löydät helposti Vantaan tapahtumakalenterista sekä alta:

Urheilupuistot ja kentät

Kunnon kohotukseen tai muuten vaan ulkoiluun myös syyssäässä sopivat Vantaan monipuoliset urheilupuistot sekä ulkoliikuntapaikat. Oletko jo testannut Petikon pururadan ja suositut Möskärin kuntoportaat?

Vantaan nuorisopalvelut

Vantaan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille ja nuorille aikuisille monipuolista harrastustoimintaa ympäri Vantaata. Tietoa nuorisopalveluiden järjestämästä harrastustoiminnasta löytyy tästä esitteestä. Nuorisotiloilta löytyy myös musastudiota, pelitoimintaa ja punttisalia sekä järjestetään retkiä erilaisilla teemoilla. Muista hakea maksuton Nutakortti puhelimeesi! https://nutakortti.vantaa.fi/hae

Vantaan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille nuorisotiloilla monipuolista maksutonta toimintaa syyslomaviikolla 18.-22.10.2021. Nuorisotiloilla on syyslomalla luvassa muun muassa erilaisia turnauksia, laneja, alpakka-agilityä, pakohuonepelien pelausta, kokkausta ja retkiä! Lue lisää nuortenvantaa.fi.

Vantaa pyöräillen

Jos et kesällä ehtinyt ajamaan kaikkia Vantaa pyöräillen -reittejä sopii syksylläkin ottaa pyörä alle ja hurauttaa vaikka ihastelemaan vanhaa myllyä Helsingin pitäjän kirkonkylälle. Reitit löytyvät sähköisinä tai painettuja esitteitä saa Vantaa-infoista. Muistathan laittaa pyörääsi etu- ja takavalon jos suuntaat reiteille hämärän tullen.

Kuusijärven ulkoilualue

Miltä näyttää Kuusijärvi ja Sipoonkorpi syksyllä? Alueella voi tehdä lyhyempiä tai pidempiä kävelyretkiä. Myös kahvila palvelee sekä savusaunan löylyistä pääsee nauttimaan syksyisin.

Vantaan Hyvinvointiviikko & retkeilytapahtuma

Vantaan Hyvinvointiviikkoa vietetään Kuusijärvellä 4.-9.10. Ohjelmassa on ohjattuja luonto- ja kävelyretkiä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Arkipäivisin ja -iltaisin voit osallistua eripituisiin kävely-, sauvakävely- ja vaellusretkille.

Retkeilytapahtuma Kuusijärvellä la 9.10. klo 11–15 Kuusijärven ulkoilualueella järjestetään lauantaina retkeilytapahtuma, jossa kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin ulkoilu- ja retkeilyvarusteisiin. Luonto- ja retkeilyalan järjestöt ja yrittäjät esittelevät toimintaansa ja tuotteitaan. Esittelyssä ovat teltat, retkieväät- ja muut varusteet sekä ensiaputarvikkeet.

Retkeilypäivän aikana järjestetään eripituisia kävelyreittejä sekä aloittelijoille että harrastajille - non stop kävelyt järven ympäri ja vaelluksia Kuusijärven ja Sipoonkorven reiteillä. Päivän aikana on mahdollista myös meloa ja uida opastetusti.

Seikkailu kutsuu: My2050-mobiilipeli

Lataa My2050-mobiilipeli puhelimeesi ja etsi peliin ilmestyviä rasteja Tikkurilassa Heurekan lähellä tässä tulevaisuuteen sijoittuvassa pelissä. Pääsetkö top 10 -listalle?

Tee matka Vantaan historiaan mobiilipelillä

Tulevaisuuden seikkailun sijaan voit myös lähteä pelaamaan Vantaan historiaan. Kuninkaantie-pelisarjan kaksi ensimmäistä osaa on jo julkaistu. Lataa X-routes -sovellus puhelimeen tai pelaa selaimessa.

ARMAS-festivaali 1.-14.10. ja Vanhustenviikko 3.-10.10.

Vantaan Armas-festivaali kutsuu seniorit nauttimaan kulttuurista ja tutustumaan kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Festivaaliohjelmaa järjestetään kulttuuritiloissa, museoissa, hoivakodeissa ja ulkona luonnossa. Uutuutena ohjelmassa: Maalausta harrastavien senioritaiteilijoiden taidenäyttelyt Lumosalissa ja Myyrmäen hoivakodissa. Tarkempi ohjelma tapahtumakalenterissa.

Vantaa-kanavalta katsottavaa koti-iltoihin

Lähde kotisohvalta virtuaalisesti aikamatkalle Vantaan historiaan. Vantaa-kanavalta löydät kaikkea kivaa katsottavaa Vantaalta.

Syksyn markkinat

Syksy ja sadonkorjuu kuuluvat yhteen. Erilaisia markkinoita järjestetään Vantaalla aika-ajoin esimerkiksi Vantaan torikauppiasyhdistyksen toimesta. Katso tapahtumakalenterista milloin seuraavan kerran toreilla on hulinaa.

Valon Vantaa

Syksyn ja talven saapuessa päivä lyhenee ja illat hämärtyvät entistä nopeammin. Silloin Vantaalla syttyvät valot! Valon Vantaa nostaa esiin erilaisia pysyviä valokohteita ja kannustaa ripustamaan kausivalot kotiin. Osallistu somessa #ValonVantaa.

Syksyn tapahtumat: Reflektor Vantaa Martinlaaksossa 30.9.-3.10.2021 ja Valon Tikkurila 19.-20.11.2021

Koristeelliset valopylväät iltahämärässä

Ajankohtaista