Vantaan kesä

Tyttö polkee kaupunkipyörää puistossa. Kuvaaja: Juhani Räty

Vantaan kesä tarjoaa elämyksiä, tapahtumia ja tekemistä jokaiselle! Tältä sivulta löydät ohjelmaa kesäksi sekä tietoa kesäajan palveluista. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa, sillä jaamme siellä lisää ajankohtaisia vinkkejä kesäpäivien viettoon Vantaalla. Vauhdikasta kesää!

Teemoitetut Kirkonkylän kulttuurikävelyt

Vantaa-Seura järjestää kesäkeskiviikkoisin teemoitettuja kulttuurikävelyjä Helsingin pitäjän kirkonkylän historiallisessa ja idyllisessä miljöössä. Tutustu kävelyjen teemoihin ja tarkista aikataulut Vantaan tapahtumakalenterista.

Mielekästä kesätekemistä etänä

Vantaan kaupungin virtuaalijumpat tuovat aktiivisuutta lomapäiviisi tarjoamalla sinulle monipuolisia jumppia etänä! Pelaamisesta kiinnostuneille Vantaan nuorisotyö tarjoaa omat Discord-serverit Nuorten Vantaa 10-17-vuotiaille sekä Vantaan nuoret aikuiset 18-29-vuotiaille. Kesän virtuaaliset tapahtumat löydät Vantaan tapahtumakalenterista!

Lainaa pihapeli kirjastosta

Kivaa kesätekemistä! Kesäloman aikana voit vuokrata Tikkurilan ja Hakunilan kirjastoista Mölkyn tai petankin käyttöösi päivän ajaksi. Lainaaminen tapahtuu kirjaston asiakaspalvelupisteellä kirjastokorttia vastaan.

Lähde ulos liikkumaan

Vantaalta löydät lukuisia ulkoliikuntapaikkoja, joissa voit liikkua turvallisesti ja samalla säästä nauttien. Käy heittämässä kierros frisbeegolfia, pulahda uimaan lähimmälle rannalle tai suuntaa kuntoilemaan ulkokuntoilualueelle! Vantaalta löydät myös monia urheilu- ja pallokenttiä, joilla voit pelata esimerkiksi rantalentopalloa tai tennistä.

Nuorten Vantaan kesä

Vantaan nuorisotoiminta järjestää nuorille ja nuorille aikuisille kesällä paljon erilaista kesätoimintaa. Osallistu esimerkiksi hauskoille retkille, grillaa ja kokkaile porukalla tai ota osaa peli-iltaan - sinä päätät!

Liiku kesällä ohjaajan kannustamana

Vantaalla on tarjolla monenlaista ohjattua kesäliikuntaa kuten puistojumppaa-, puistoasahia-, sekä kävely- ja jumppatuokioita. Myös suositut virtuaalijumpat jatkuvat kesällä. Tutustu tarjontaan ohjatun liikunnan verkkosivuilla.

Vantaa tutuksi seikkailureiteillä

Seppo-seikkailureiteillä pääsee liikkumaan eri puolilla Vantaata luonnossa, tutustumaan uusiin paikkoihin ja samalla tekemään reitin varrella olevia liikunta-, päättely-, tietovisa- ja havainnointitehtäviä. Lue lisää seikkailureiteistä verkkosivuilta.

Kirjaston lukukampanjat lapsille ja nuorille 1.6.-31.8.

Alakouluikäisille suunnatussa Lumotun puiston salaisuus -lukupelissä pääset tekemään hauskoja tehtäviä ja selvittämään Lumotun puiston salaisuuden lukemalla kirjoja kesäloman aikana! Voit lukea pelissä ehdotettuja kirjoja tai valita itse omat suosikkisi. Osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja, arvontalipukkeen saat lähikirjastostasi. Oletko valmis seikkailuun? Mene osoitteeseen www.lumotunpuistonsalaisuus.com!

Nuorille suunnatussa Luettu maa -kampanjassa pääset seikkailemaan maailman ympäri kirjojen avulla. Digitaaliselta kartalta löytyvissä matkakohteissa on tarjolla lukuvinkkejä, videoita ja somehaasteita! Haasteita voi suorittaa ja jakaa Instagramissa ja Tiktokissa hashtagilla #luettumaa. Osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja, arvontalipukkeen saat lähikirjastostasi. Osallistu osoitteessa www.luettumaa.com!

Heittäydy Kortteliliigan haasteisiin

Vantaan Kortteliliiga tarjoaa monenlaista maksutonta urheilutoimintaa ympäri vuoden. Tsekkaa lisätiedot kortteliliigan sivuilta ja hyppää rohkeasti mukaan!

Koe Sipoonkorven kansallispuisto Hop-On Hop-Off -bussin kyydissä

Kesällä pääset tutustumaan Sipoonkorven kansallispuistoon sekä matkaamaan Kuusijärvelle helposti Sipoonkorven Hop-On Hop-Off –bussin kyydissä! Bussi kulkee välillä Tikkurila-Nikkilä torstaista sunnuntaihin neljä kertaa päivässä, pysähtyen reitillä 12 pysäkillä. Ajantasaiset aikataulut, lippuhinnat ja reittikartan löydät osoitteesta packalenbus.fi.

Tapahtumia jokaiseen makuun

Kesällä tapahtuu taas! Ulkoilmasta ja luonnosta pääset nauttimaan koko kesän ajan Vantaan ulkoilma- ja luontotapahtumissa. Kulttuurin ystävälle Vantaalla järjestetään paljon erilaisia musiikkitapahtumia sekä teatteri-, tanssi- ja sirkustapahtumia. Kurkkaa myös muut tapahtumat Vantaan tapahtumakalenterista!

Valloitu Vantaasta

Vaikka Vantaa on kaupunkina nuori, on se asuinalueena ikivanha! Tutustu kesällä Vantaan kulttuurihistoriallisiin kohteisiin esimerkiksi seikkailemalla Länsimäen linnoituksilla, tutustumalla Jokiniemen muinaispuiston historiaan tai vierailemalla kuvankauniilla Katrinebergin kartanolla.

Kesäpäivän puuhavinkkejä lapsiperheille

Vietä kesän paras päivä koko perheen voimin! Vantaa tutuksi -seikkailureiteillä pääsette tutustumaan Vantaaseen ja tekemään samalla hauskoja tehtäviä. Perheen pienimmille suunnattu Soltorpin luontopolku tarjoaa ihmeteltävää Soltorpin luonnonsuojelualueella. Kurkkaa myös lapsiperheille suunnatut tapahtumat Vantaan tapahtumakalenterista!

Kaikki tarpeellinen kesään Vantaan ostospaikoista

Vantaalla voit shoppailla esimerkiksi tunnetussa Jumbossa, monipuolisessa Helsinki Outletissa sekä monissa pienemmissä kivijalkaliikkeissä! Lisää kesän shoppailumahdollisuuksia löydät Visit Vantaan verkkosivuilta. Kesällä voit vierailla myös voimassa olevien rajoitusten mukaan järjestettävillä toreilla ja markkinoilla, joista löydät lisää tietoa Vantaan tapahtumakalenterista.

Seuraa kaupungin virtuaalisia tapahtumia Vantaa-kanavalla

Kesän monet virtuaalimatkat löydät osoitteesta vantaakanava.fi. Sivustolla voit seurata Vantaan ajankohtaisia puheenaiheita, ottaa osaa virtuaalitapahtumiin sekä nauttia vantaalaisten itse tuottamasta videosisällöstä!

Virkisty Vantaan luonnosta

Kesällä voit virkistyä Vantaan luonnosta opastetuilla luontoretkillä. Lisäksi voit nauttia luonnon rauhasta lukuisilla luontopoluilla itsenäisesti retkeillen. Vesialueilla viihtyville Vantaa tarjoaa loistavat puitteet esimerkiksi veneilyyn ja kalastukseen. Muista tutustua ennen kalareissua Vantaan kalavesiin ja tarvittaviin kalastuslupiin.

Koe Vantaa pyöräillen

Vantaalla voit tutustua upeisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin helposti pyöräillen! Vantaan pyöräilyreittikarttoja on 12 erilaista, ja voit halutessasi tulostaa niitä mukaan pyöräretkelle. Muistathan, että myös Vantaan kaupunkipyörät ovat koko kesän ajan käytössäsi! Tutustu kaupunkipyöriin HSL:n verkkosivuilla.

Lampaat ilahduttavat jälleen Kormuniityssä ja Koivuhaassa

Vietä kiva kesäpäivä lampaita seuraten! Lampaat hoitavat maisemaa tänäkin kesänä laiduntamalla Hakunilan Kormuniityssä ja Tikkurilan keskuspuistossa Koivuhaassa. Lampaille voi tarjota tuoretta ruohoa ja niiden puuhastelua seurata aidan toiselta puolelta.

Matot kesäkuntoon matonpesupaikoilla

Vantaan kaikki 11 matonpesupaikkaa ovat taas avoinna! Pesupaikoilta löydät pesualtaita, mattomankelin ja kuivauspuomit. Vantaalaiset voivat käyttää pesupaikkoja koko kesän ajan vapaasti ja maksutta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kesällä Vantaan sosiaali- ja terveyshuollon toimipisteet palvelevat sinua kesäaukioloaikojen puitteissa. Korona-aikana Vantaan kaupungin palveluntarjonnassa saattaa esiintyä poikkeuksia. Tietoa Vantaan palveluista korona-aikana löydät korona-ajan palveluiden verkkosivuilta.

Tapahtumassa tyttö syö jäätelöä

Vantaan tapahtumakalenteri

Vantaan tapahtumakalenterista löydät paljon erilaisia kesätapahtumia ja kesätekemistä myös virtuaalisesti.

Ihminen pelaa jalkapalloa nurmikentällä

HobiHobi harrastamaan

HobiHobi.fi sivulta löydät kivoja harrastuksia, kursseja ja vantaalaisten seurojen sekä yhdistysten järjestämää kesäohjelmaa.

sinisiä ruiskukkia

Ihaile ja poimi kesäkukkia maisemapelloilta

Heinäkuun lopusta lähtien voit poimia kauniita maisemakukkia kolmella eri Vantaan maisemapellolla.

Ihmiset ottavat aurinkoa Kuusijärven rannalla

Vantaan uimarannat

Vietä ihana kesäpäivä rannalla! Vantaalta löytyy kolmen uimarannan lisäksi kolme uimapaikkaa Keravanjoen varrelta.

Mies kalastaa

Kalasta ja veneile Vantaalla

Vantaan vesistöt tarjoavat kesällä loistavat puitteet monenlaiseen toimintaan ja virkistykseen.

Möskärin kuntoportaat

Möskärin kuntoportaat sopivat kaikenkuntoisille liikkujille! Portaiden 152 askelmaa voi mielensä mukaan kävellä, juosta tai vaikka hyppiä.

Tyttö polkee kaupunkipyörää puistossa. Kuvaaja: Juhani Räty

Vantaan pyöräilyreitit

Pyöräily on hauska tapa tutustua kaupunkiin! Katso Vantaan 12 pyöräilykarttaa ja tulosta halutessasi reittikartta mukaasi pyöräretkelle.

Pariskunta kävelee metsässä

Retkeile luonnossa

Vantaan laajat ja kauniit luontoalueet kutsuvat retkeilemään niin itsenäisesti kuin opastetuille retkillekin.

Ajankohtaista