Seutula, Riipilä ja Kiila

Vanha navetta ja maalaismaisemaa Seutulassa, kuvaaja Pertti Raami.

Seutula, Riipilä ja Kiila ovat Vantaan maaseutumaisimpia alueita. Ne kattavat Kivistön suuralueen ja koko Vantaan pohjoisimman kulman sekä suuren osan suuralueen pinta-alasta. Asukkaita Seutulassa on 850, Riipilässä 700 ja Kiilassa yli 400. Asutus on omakotitaloja ja jopa maatiloja. Suurimpia asutuskeskittymiä ja kyliä ovat Seutula, Tapola, Riipilä, Reuna ja Kesäkylä. Niistä Kesäkylä on rakennettu Kiilaan alun perin kesäasuntojen alueeksi, mutta nykyään siellä asutaan ympäri vuoden. Alueen pääväyliä ovat Riipiläntie ja Katriinantie. Niitä pitkin kulkee myös HSL:n bussireitit Kivistön asemalle ja Tikkurilan suuntaan. Lähimmät palvelukeskittymät löytyvät Kivistön keskuksesta sekä Martinlaaksosta ja Myyrmäestä.

Seutula on idyllinen maalaiskylä Vantaanjoen varressa. Kylällä on oma koulu ja päiväkoti ja sen sydämenä toimii Katrinebergin kartano. Kartano toimii asukkaiden omana asukastilana ja kohtaamispaikkana. Sen vieressä sijaitsee Katriinan sairaala. Toinen merkittävä kartano alueella on Suomen valtion edustustilana toimiva Königstedt. Königstedtiin kuului aikoinaan myös historiallinen Reuna-Seppälän tila Riipilässä. Kuten Seutulassa, myös Riipilässä voi nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja Vantaanjoen ympäristöstä lintuineen ja kasveineen. Kiilan kylän erikoisuus on lentoaseman takana sijaitseva Vantaan Vauhtikeskus, josta löytyy yksi Pohjoismaiden suurimmista sisäkartingkeskuksista.

Yhteystiedot

Kaupunkisuunnittelun, mittausosaston, kuntatekniikan keskuksen ja rakennusvalvonnan asiakaspalvelupiste.

puh. 09 8392 2242
Kielotie 13, 01300 Vantaa
maankaytto.asiakaspalvelu@vantaa.fi

Ympäristöluvat ja valvonta

ELY-keskus valvoo ympäristölupia

Vesihuolto

Vesihuollon toteuttamista Kiilaan valmistellaan. Kuutamotielle, Tähtitaivaantielle ja -kujalle tehdään yleissuunnitelmaa vesihuollon toteuttamisesta. Syksyllä 2018 järjestetään asukasilta ja toteutetaan sitova liittymishalukkuuskysely. Lisää aiheesta vesihuollon sivuilla.

Ajankohtaista