MATCH-hanke

Asiakas ja asiakaspalvelija juttelevat tietokoneen ääressä, logot Euroopan Unioni: Euroopan sosiaalirahasto ja Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020

MATCH-hanke päättyy 28.2.2022.

Vantaan työllisyyspalveluiden MATCH-hanke päättyy 28.2.2022 toimittuaan 2,5 vuotta. Hankkeen tavoitteena oli etsiä uusia keinoja vantaalaisten työttömien maahanmuuttajien oppisopimustyösuhteiden luomiseen. Kohderyhmänä olivat maahanmuuttajanaiset ja alle 30-vuotiaat nuoret.

Oppisopimuskoulutus toteutuu yhdistämällä työ ja opiskelu. Oppisopimus on palkallinen työsuhde, missä työpaikan ohjaaja opastaa ja seuraa oppilaan etenemistä työtehtävissä ja ammatillinen oppilaitos vastaa koulutuksesta.

MATCH-hankkeen asiakkaat valmistuivat oppisopimuksella mm. seuraaviin ammatteihin: varhaiskasvatuksen avustaja, lähihoitaja, hoiva-avustaja, terveydenhuollon assistentti, lastenohjaaja ja koulunkäyntiavustaja. Lisäksi osalle asiakkaista löytyi muita tapoja saada ammatti, kuten perinteinen opiskelu päiväopetuksessa ammattioppilaitoksessa. Ennen oppisopimusta asiakkaalla oli mahdollisuus osallistua S2-kielen sekä työelämän ammatillisten taitojen opetukseen.

Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka ohjasivat hankkeelle asiakkaita ja olivat yhteistyössä kanssamme savuttamassa ammatillisia tavoitteita vieraskielisille asiakkaillemme.

MATCH-hankkeen aikana on saatu paljon hyviä kokemuksia ja kehitetty toimintatapoja, mitä Vantaan työllisyyspalvelut ja muut yhteistyökumppanit voivat hyödyntää.

Yhteistyöstä kiittäen

Virva Arffman, projektipäällikkö
Binar Mustafa, projektisuunnittelija

Ajankohtaista


Twitter